Έντυπη Έκδοση

ΓΚΑΡΑΖ ΒΥΡΩΝΑ: ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΟΣ

Χείλη ερμητικά κλειστά

Η Αντιτρομοκρατική επιμένει ότι ματαίωσε χτύπημα του «Επαναστατικού Αγώνα» στα γραφεία της Ν.Δ.

Στο πρόσωπο του νεαρού συλληφθέντος επικεντρώνονται οι προσπάθειες της Αστυνομίας για την εξεύρεση νέων στοιχείων, ύστερα από την επιτυχημένη επιδρομή της την περασμένη Τετάρτη στον Βύρωνα.

Το καφενείο όπου ο συλληφθείς άφησε τα κλειδιά του γκαράζ Το καφενείο όπου ο συλληφθείς άφησε τα κλειδιά του γκαράζ Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, η επιχείρηση αυτή ματαίωσε σχεδιαζόμενο χτύπημα του «Επαναστατικού Αγώνα» στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, ανήμερα της επετείου για τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση του κόμματος. Παράλληλα εκτιμάται ότι τη σχετική εντολή έδωσε με συνθηματικό τρόπο ο Νίκος Μαζιώτης μέσα από τη φυλακή όπου κρατείται.

Ο συλληφθείς έχει ηλικία 30-35 ετών και, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, πρόκειται για άμεσο συνεργάτη του Νίκου Μαζιώτη, συμμετέχοντας στο εκτελεστικό σκέλος της οργάνωσης. Η Αστυνομία δεν γνωρίζει το παραμικρό στοιχείο για την ταυτότητα του συγκεκριμένου ατόμου, το οποίο μέχρι στιγμής αρνείται πεισματικά να συνεργαστεί με τις Αρχές και να προβεί στην οποιαδήποτε αποκάλυψη.

Παρά τις προσπάθειες της Αστυνομίας ο συλληφθείς κρατά «ερμητικά κλειστό» το στόμα του χωρίς να δίνει ούτε δακτυλικά αποτυπώματα. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι με αυτόν τον τρόπο ο άγνωστος άνδρας επιδιώκει να κερδίσει χρόνο τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους συνεργάτες του.

Ο συλληφθείς παρέδωσε τα κλειδιά του γκαράζ και αποπειράθηκε να σβήσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Την ίδια στιγμή όμως βρέθηκε να έχει επάνω του πολλά στοιχεία που θα μπορούσαν να δώσουν πληροφορίες στην Αστυνομία, γεγονός το οποίο φανερώνει κάποια σχετική απειρία.

Προτεραιότητα της Αστυνομίας τώρα είναι να αποκαλύψει την ταυτότητα του ύποπτου άνδρα, ώστε να ξεκινήσει η έρευνα στο περιβάλλον του και στις περιοχές όπου κινήθηκε. Απώτερος στόχος της Αντιτρομοκρατικής είναι να φτάσει στον άγνωστο πυρήνα του «Επαναστατικού Αγώνα» μέσω του συλληφθέντος.

Νέα γενιά

Παρά την αποτελεσματική επιχείρηση στον Βύρωνα, τα ανώτερα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν προβληματισμένα, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ίχνος από το οπλοστάσιο του «Επαναστατικού Αγώνα», παρά τις αρχικές προσδοκίες. Ακόμα ένα ανησυχητικό στοιχείο είναι η συμπεριφορά του συλληφθέντος. Η Αντιτρομοκρατική παραδέχεται πως έχει να αντιμετωπίσει μια νέα γενιά τρομοκρατών, οι οποίοι δεν είναι μόνο αδιάλλακτοι, αλλά και ευφυείς και προσεκτικοί στις κινήσεις τους.

Κατά πάσα πιθανότητα οι εντολές που έχουν για την περίπτωση σύλληψής τους είναι να δώσουν τον απαραίτητο χρόνο στους συντρόφους τους, που παραμένουν ελεύθεροι, να εξαφανιστούν μαζί με τα όπλα τους. Οπως δήλωσε αξιωματικός της Αστυνομίας: «Φαίνεται πως ο θάνατος του Φούντα, τον Απρίλιο του 2010 στη Δάφνη, και η πρόσκαιρη εξάρθρωση της οργάνωσης, δίδαξε τα νέα στελέχη του "Επαναστατικού Αγώνα", ώστε να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη».

* Αργά χθες το απόγευμα η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο συλληφθείς στον Βύρωνα είναι ο Αντώνης Σταμπούλος, 31 ετών και έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Τρομοκρατία
Οργανώσεις/Επιθέσεις/Συμμορίες