Έντυπη Έκδοση

Από Δευτέρα κανονικά η μεταφορά μαθητών

Τη Δευτέρα ξεκινά και πάλι κανονικά η μεταφορά των μαθητών της Θεσσαλονίκης στα σχολεία τους, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν χθες γονείς και μαθητές από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον αντιπεριφερειάρχη Φάνη Παππά.

Αλλά παρ' όλ' αυτά πρόκειται για προσωρινή λύση. Οριστική αποκέντρωση του θέματος με επανασχεδιασμό των δρομολογίων από την ίδια την Περιφέρεια ζήτησε ο Απ. Τζιτζικώστας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για γραφειοκρατία στην όλη διαδικασία, στα γρανάζια της οποίας μπλοκάρει η μεταφορά των μαθητών.

Περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης Κ. Μακεδονίας διαβεβαίωσαν γονείς και μαθητές ότι τα συναρμόδια υπουργεία συμφώνησαν τελικά, 3 εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να εκδοθούν τα εντάλματα για την καταβολή των δεδουλευμένων περασμένων ετών, τα οποία ακόμη οφείλονται στους ιδιοκτήτες των λεωφορείων. Αυτό άλλωστε ήταν και το βασικό αίτημα των ιδιοκτητών, που ξεκίνησαν άλλη μια σχολική χρονιά με τίποτε άλλο παρά μόνο υποσχέσεις και γι' αυτό αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν τη μεταφορά των περίπου 12.500 μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης.

Παρ' όλ' αυτά όμως, δεν πρόκειται για οριστική επίλυση του προβλήματος, αλλά για προσωρινή, καθώς τον Φεβρουάριο αναμένεται να προκηρυχθεί νέος διεθνής διαγωνισμός για τη μεταφορά των μαθητών. Ο Απ. Τζιτζικώστας δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει άλλο πρόβλημα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Σχολεία
Παιδί
Θεσσαλονίκη