Έντυπη Έκδοση

50 εκατ. σε αγροτικά έργα ανάπτυξης

Ανάσα στην ελληνική περιφέρεια, με ροή των κονδυλίων για μικρά αγροτικά δημόσια έργα ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, έδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η προθεσμία λήγει την 1η Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης ανακοίνωσε χθες νέα πρόσκληση για την ένταξη των δήμων στα Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) 321 και 322, του άξονα 3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-10.

Με επιστολή του ειδικού γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών Δημήτρη Ιατρίδη καλούνται οι φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' βαθμού των περιοχών εφαρμογής του άξονα 3 για την υποβολή των προτάσεών τους με τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα 30 εκατομμύρια ευρώ + ΦΠΑ (μέτρο 321) προορίζονται για:

** Κατασκευή μικρών φραγμάτων, λιμνοδεξαμενών, εμπλουτισμό των υπόγειων υδροφορέων, ομβροδεξαμενών.

** Μικρά έργα αγροτικής οδοποιίας για την πρόσβαση των αγροτών στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

** Προστασία γεωργικών εκμεταλλεύσεων από φαινόμενα υπερχείλισης ποταμών και χειμάρρων.

** Χώροι άσκησης πολιτιστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων και δραστηριοτήτων κοινωνικής προστασίας κι αλληλεγγύης.

Αντίστοιχα, τα 20 εκατομμύρια ευρώ + ΦΠΑ πρόκειται να επενδυθούν για:

** Βελτίωση και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων με έργα διαμόρφωσης υπαίθριων δημοτικών χώρων, πλακοστρώσεις-πεζοδρομήσεις, υπογειοποίηση καλωδίων, δενδροφυτεύσεις, εγκατάσταση πρασίνου, παιδικές χαρές κ.ά.

Στην περίπτωση μάλιστα των έργων αυτών «λεφτά υπάρχουν», αφού το 90,38% του συνολικού προϋπολογισμού καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και το 9,62% από εθνικούς πόρους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Αγροτικά θέματα & αγροτική πολιτική