Έντυπη Έκδοση

Νέες ευρωπαϊκές δράσεις των απεργών της Coca Cola-3Ε

Ξεπερνάει τα σύνορα ο αγώνας των 33 απεργών του εργοστασίου της «Coca Cola-3Ε» της Θεσσαλονίκης και των 16 συναδέλφων τους που τους συμπαραστέκονται. Κλήθηκαν να γνωστοποιήσουν τον αγώνα τους στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ θα έχουν συναντήσεις με συνδικαλιστές από εργοστάσια της «Coca Cola» σε Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία και Βέλγιο.

Οι απεργοί της «Coca Cola-3Ε» έλαβαν πρόσκληση από την ευρωβουλευτή Κωνσταντίνα Κούνεβα, εκ μέρους των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και από την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στις 20 και 21 Οκτωβρίου οι απεργοί της «Coca Cola-3Ε» θα παρευρεθούν στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στις 3-5 Νοεμβρίου θα βρεθούν στις Βρυξέλλες, όπου θα έχουν συναντήσεις με ευρωβουλευτές από άλλες χώρες, ιδιαίτερα όσες φιλοξενούν εργοστάσια της πολυεθνικής, συνδικάτα και φορείς με τους οποίους θα διασυνδεθούν, ενώ υπάρχει η σκέψη διοργάνωσης και συνέντευξης Τύπου. Από πλευράς ευρωβουλευτών ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται η επιθυμία στην αποστολή να μετέχουν και εργαζόμενοι της ΕΡΤ για να προβάλουν κι αυτοί το δικό τους αγώνα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Οκτωβρίου συζητείται στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης η αγωγή των απεργών για ακύρωση των απολύσεων.

Σ.Α.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Coca Cola
Κινήματα/Ομάδες/Δράσεις