Έντυπη Έκδοση

ΣΤΙΓΜΑ ΚΑΙ ΧΙΟΥΜΟΡ ΣΤΗΝ «ΠΡΩΤΗ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ

«Γνωρίζω από βουτιές»

Συγκίνησε, αλλά έδειξε και το δρόμο. Εβγαλε συναίσθημα, αλλά ταυτόχρονα καθόρισε το πλαίσιο αρχών, από το οποίο πρέπει να εμφορείται η εθνική ομάδα για να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο. Ο νέος διευθυντής των εθνικών ομάδων Γιώργος Καραγκούνης, όπως είναι ο τίτλος των καινούργιων του καθηκόντων, άλλη μια φορά παρουσιάστηκε ασυμβίβαστος με την ιδέα της ήττας.

αμόγελα Καραγκούνη-Σαρρή στη συνέντευξη του πρώτου αμόγελα Καραγκούνη-Σαρρή στη συνέντευξη του πρώτου «Ξεκινήσαμε με ήττα από τη Ρουμανία το νέο κύκλο αγώνων του Euro 2016, όμως δεν πρέπει επ' ουδενί να μας γίνει συνήθεια το να χάνουμε», είπε εν αρχή, για να εντυπωσιάσει κατόπιν με το απαράμιλλο πνεύμα νικητή, κύριο χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς του, το οποίο αναδεικνυόταν σε κάθε του ατάκα. Ιδού:

* Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Εχουμε δύο πολύ δύσκολα ματς μπροστά μας, τα οποία χρειάζεται να διαχειριστούμε με υψηλό δείκτη συγκέντρωσης, πάθος και αυταπάρνηση.

* Η Εθνική βρίσκεται πάνω απ' όλους και απ' όλα. Είναι ο καθρέπτης του ποδοσφαίρου μας, γι' αυτό όλοι όσοι ασχολούνται -οι πρόεδροι- πρέπει να είναι κοντά της, όχι απέναντι.

* Εχει μεγάλη σημασία η νοοτροπία και η συμπεριφορά. Καθένας μπορεί να πιστεύει ότι αδικείται, ότι έπρεπε να παίζει. Οι αδικίες είναι μέσα στη ζωή, κανείς δεν είναι τέλειος. Εδώ, λοιπόν, απαιτείται να δείχνουμε όλοι χαρακτήρα και να βάζουμε την ομάδα πάνω απ' όλα. Ας το καταλάβουν, Νο1, υπεράνω όλων βρίσκεται η Εθνική. Αυτό είναι το μυστικό που μας κράτησε ψηλά τόσα χρόνια.

* Σε εμάς τους Ελληνες μας αρέσει ο δύσκολος τρόπος. Το 2004 πετύχαμε ένα μεγάλο κατόρθωμα, πιο δύσκολο όμως ήταν να μείνουμε στην κορυφή τα επόμενα δέκα χρόνια. Η Ελλάδα είναι πλέον στις 12 καλύτερες του κόσμου. Αλλαξαν πολλά από τότε.

Επί προσωπικού, ο «Κάρα» με αφοπλιστική ειλικρίνεια παραδέχτηκε πως «η μετάβαση είναι πάρα πολύ δύσκολη», αλλά «ήταν γραφτό» να συνεχίσει και θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο, να βάλει ένα λιθαράκι από το εκτός γηπέδου πόστο του πλέον, παρακολουθώντας και επιμορφωτικά σεμινάρια.

«Ηταν μια βουτιά στα βαθιά, αλλά ξέρετε πως γνωρίζω από βουτιές», ανέφερε, κάνοντας επίδειξη ποιοτικού, λεπτού χιούμορ. Στην απόφασή του να πει το «ναι» στην πρόταση του προέδρου Γιώργου Σαρρή τον Ιούνιο στη Βραζιλία, σπουδαίο ρόλο έπαιξε τόσο το καθοριστικό ραντεβού με τον Ρανιέρι και το πόσο συνεργάσιμος παρουσιάστηκε όσο και τα τηλέφωνα πρώην συμπαικτών του μετά το άτυχο παιχνίδι με τη Ρουμανία, που του ζήτησαν φορτικά να επιστρέψει στην αγαπημένη του Εθνική, την οποία θεωρεί «σπίτι» του εδώ και 23 χρόνια.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ποδόσφαιρο
Εθνική Ελλάδος