Έντυπη Έκδοση

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ (βουλευτής των ΑΝΕΛ)

«Αν δεν με θέλουν στους ΑΝΕΛ να μου το πουν...»

«Χωρίς να κάνω καμία αποσχιστική ενέργεια, κατηγορούμαι για αντικομματική συμπεριφορά και το κόμμα αρνείται να μου ξεκαθαρίσει τι ακριβώς έκανα. Ακόμα δεν μου απαντάνε»

Εξωστρεφής, ετοιμόλογη, αγέρωχη, προκλητική, συγκρουσιακή, θυμωμένη με όλους και με όλα ορισμένες φορές δίνει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να στραφεί και εναντίον του εαυτού της...

Ενα είναι σίγουρο, ότι όταν η Ραχήλ κάνει... πόλεμο όλες οι κάμερες... είναι εκεί!

* Κατ' αρχήν, περαστικά...

- Ευχαριστώ... Αναρρώνω σπίτι μου, αντιμετωπίζοντας μετεγχειρητικούς πόνους..

* Ασθενής, αλλά ενεργή στο facebook...

- Οπως σας εξήγησα, εξακολουθώ να αντιμετωπίζω ενοχλήσεις... Προσπαθώ να αλλάξω παραστάσεις μέσω αναζήτησης στο Διαδίκτυο, ακούγοντας τραγούδια κ.τ.λ. Φυσικά, αναρτώ αυτά που μου αρέσουν...

* Δεν μιλάμε για τραγούδια, κ. Μακρή, ούτε για αυτά που ακούτε, αλλά για αυτά που γράψατε προκαλώντας κρίση στο κόμμα σας...

- Δεν μπορώ να απολογούμαι εάν κάποιοι μεταφράζουν τις αναρτήσεις όπως πιστεύουν ή όπως φαντασιώνονται.

Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Κατηγορούμαι χωρίς να υπάρχει λόγος και καμία λογική σύνδεση των αναρτήσεων αυτών με πρόσωπα στους ΑΝΕΛ. Εκανα μια ανάρτηση χωρίς ονόματα και χωρίς καμία σύνδεση με συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ορισμένοι αναγνώρισαν τον εαυτό τους σε είδη ζώων... Προφανώς έχουν την στρεβλή εντύπωση ότι όλος ο κόσμος γυρίζει γύρω από τον εαυτό τους και όλοι σχολιάζουν τις πράξεις τους.

* Γράψατε για γυμνοσάλιαγκες και όρκες! Ποιους ενοούσατε;

- Πράγματι, μίλησα για μια Κρητικοπούλα, μια όρκα και έναν γυμνοσάλιαγκα και ο πρόεδρος με έστειλε στο πειθαρχικό γιατί, όπως ισχυρίστηκε, πρόσβαλα τα στελέχη και τους βουλευτές του κινήματος.

Από όσο ξέρω η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία επιτρέπεται μόνο σε όσους ανήκουν τυπικά έστω στο ανθρώπινο είδος, οπότε δεν υπάρχουν κυριολεκτικοί γυμνοσάλιαγκες ή κυριολεκτικές όρκες στο Κοινοβούλιο.

Επίσης δεν γίνεται καμία αναφορά στους ΑΝΕΛ... Πώς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν αναφερόμουν π.χ. στη Ν.Δ.; Εκτός εάν η Ν.Δ. απέκτησε συνηγόρους.

* Ο κ. Καμμένος σάς κατηγορεί ότι με την ανάρτησή σας στρέψατε αλλού τα φώτα της δημοσιότητας, όταν έδωσε συνέντευξη για τα «κόκκινα δάνεια»...

- Δηλαδή, ο πρόεδρος με κατηγορεί ότι είμαι τόσο προβεβλημένη που με μια ανάρτησή μου μπορώ να στρέψω τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από τη συνέντευξη Τύπου ενός αρχηγού κόμματος.

Οταν έστειλα το εξώδικο, εξέδωσε δελτίο τύπου κατηγορώντας με ότι αναζητώ την αυτοπροβολή.

Εάν είμαι τόσο δημοφιλής που αλλάζω την ατζέντα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δεν χρειάζομαι αυτοπροβολή. Εάν χρειάζομαι, τότε δεν μπορώ να σκιάσω τον αρχηγό του κινήματος. Ούτε οι ίδιοι ξέρουν γιατί με κατηγορούν. Ας αποφασίσουν τι είμαι και γιατί κατηγορούμαι κι ας με ενημερώσουν.

* Ξέρετε, δεν συνηθίζεται βουλευτής να στέλνει εξώδικο στον αρχηγό του κόμματος... Αφήστε που η κίνησή σας έριξε λάδι, σε μια κρίσιμη πολιτικά περίοδο, στην εσωκομματική φωτιά των ΑΝΕΛ...

- Το εξώδικο το έστειλα για να διασφαλίσω τη νομιμότητα των διαδικασιών. Το κίνημα έχει καταστατικό.

Ενα κόμμα που αναζητά από τον ελληνικό λαό να το εμπιστευτεί, δεν μπορεί να μην τηρεί τις διαδικασίες που το ίδιο υιοθέτησε. Εάν δεν το κάνει, αποκαλύπτονται ενδεχομένως φαινόμενα προσωποκεντρισμού και έλλειψης δημοκρατίας. Το εξώδικο ζητά κάτι πολύ απλό, να τηρηθεί το καταστατικό, να σταματήσει η χρήση του ονόματός μου από όποιον αναγνωρίζει τον εαυτό του στο ζωικό βασίλειο και με κατηγορεί ότι τον προσέβαλα ενώ δεν ανέφερα ουδέποτε το όνομα κανενός, και να μου γνωστοποιηθεί για ποιο λόγο κατηγορούμαι. Ακόμα και στα σκοτεινά χρόνια της γερμανικής κατοχής και της Χούντας οι αντιστασιακοί γνώριζαν το κατηγορητήριο.

Μου ζητούν να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου όργανα που δεν έχουν συγκληθεί καταστατικά ή δεν διαθέτουν αρμοδιότητα. Σε τέτοιες παρωδίες δεν συμμετέχω. Θα ταράξω στη νομιμότητα όποιον χλευάζει τη δημοκρατία και τους θεσμούς. Φυσικός πολιτικός μου κριτής είναι μόνο ο ψηφοφόρος της Κοζάνης και οι Ελληνες συμπολίτες μου.

Δανείζομαι ένα σύνθημα από τους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ: «Συγγνώμη για την ενόχληση, θέλουμε δημοκρατία».

* Ολα αυτά σημαίνουν ότι θα φύγετε από τους ΑΝΕΛ;

- Το σωστό ερώτημα είναι εάν οι ΑΝΕΛ θέλουν να μείνω.

Χωρίς να κάνω καμία αποσχιστική ενέργεια, κατηγορούμαι για αντικομματική συμπεριφορά και το κόμμα αρνείται να μου ξεκαθαρίσει τι ακριβώς έκανα. Ακόμα δεν μου απαντάνε.

Εάν δεν με θέλουν για τους δικούς τους λόγους, για να συνεργαστούν με τα κόμματα της συγκυβέρνησης για την υποτιθέμενη εθνική σωτηρία ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία, μπορούν απλά να μου το πουν.

Δεν χρειάζεται αυτή η καλοπαιγμένη και εξωθεσμική παράσταση..

* Θα πάτε στον ΣΥΡΙΖΑ;

- Αυτή τη στιγμή είμαι βουλευτής του ελληνικού λαού και ανήκω ακόμα στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

Για την αυριανή μέρα το μόνο που ξέρω είναι ότι θα συνεχίσω να εκπροσωπώ την Κοζάνη και ολόκληρο τον ελληνικό λαό, όπως το Σύνταγμα ορίζει.

Δεν κάνω σενάρια, ούτε μεθοδεύω κινήσεις για το μέλλον. Σενάρια ότι δήθεν επιθυμώ να πάω στον ΣΥΡΙΖΑ διαδίδουν ο Αδωνις Γεωργιάδης που παίρνει γραμμή από τον Μουρούτη και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ ανώνυμα σε δημοσιεύματα. Δεν γνωρίζω εάν οι ονειρώξεις έχουν κοινή αφετηρία, αλλά δεν με ενδιαφέρει να το μάθω.

Πέρα και πάνω από κομματικούς σχηματισμούς και μικροπολιτικά παιχνίδια κάνω ό,τι μου λέει η καρδιά και η λογική μου. Εκεί μέσα υπάρχει μόνο η φωνή του λαού. Τον ελληνικό λαό θα υπηρετήσω από όποιο μετερίζι με προστάξει να το κάνω. Αλλωστε, είναι ο μόνος που μπορεί να με στείλει σπίτι μου.

* Θα συνεχίσετε έτσι «ατρόμητη» τη μαχητική σας δράση μέσα και έξω από τη Βουλή;

- Με τιμά η διαπίστωσή σας... Εκανα, κάνω και θα συνεχίσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Εάν έχω ενοχλήσει κάποιους, εάν έχω θίξει άνομα συμφέροντα ή εάν ξεβόλεψα βολεμένους δεν λυπάμαι καθόλου.

Ναι, θα συνεχίσω ακόμα και όταν με απειλούν με αγωγές, παρά τις όποιες απειλές. Δεν ενδύομαι το μανδύα της ατρόμητης. Απλώς πιστεύω ότι έτσι τιμώ τον όρκο που έχω δώσει στον Ελληνα πολίτη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Συνεντεύξεις
Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ)