Ηλεκτρονική Έκδοση

ΗΠΑ: Δέκα άτομα σε καραντίνα για τον Έμπολα

Δέκα πολίτες που θεωρείται ότι διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο εξ αιτίας της έκθεσης ή επαφής τους με τον ασθενή που πάσχει από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα έχουν τεθεί σε απομόνωση και βρίσκονται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές στο Ντάλας του Τέξας.

φωτ: AFP φωτ: AFP Οι άνθρωποι αυτοί ο αριθμός των οποίων αντιστοιχεί στο 10% των συνολικά 100 προσώπων για τους οποίους εκφράζονται φόβοι ότι είχαν άμεση ή έμμεση επαφή με τον εξακριβωμένα μολυσμένο με τον ιό Έμπολα ασθενή, συνεργάζονται με τις αρχές δημόσιας υγείας και έχουν θέσει εαυτούς σε καραντίνα, ανέφεραν οι αξιωματούχοι της πόλης του Ντάλας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου .

Μεταξύ αυτών των 10 ανθρώπων βρίσκονται και τέσσερις συγγενείς του ασθενούς που εξακολουθεί να νοσηλεύεται, όπως δήλωσαν οι τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο άνδρας αυτός, που είναι και το πρώτο κρούσμα του θανατηφόρου ιού στις ΗΠΑ, είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Λιβερία και επέστρεψε στην αμερικανική ήπειρο στις 20 Σεπτεμβρίου. Έξι ημέρες μετά, σύμφωνα με τις αμερικανικές υγειονομικές Αρχές ζήτησε ιατρική φροντίδα και εισήχθη σε νοσοκομείο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Μεταδοτικές ασθένειες και αντιμετώπιση