Έντυπη Έκδοση

ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΟΥ ΟΛΙΓΑΡΧΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ ΧΡΥΣΟ ΤΟ ΠΛΑΣΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

Εκεί Αγία Πετρούπολη εδώ άγιο γρηγορόσημο

Στην έρευνα συναντήσαμε και τον δικηγόρο του κ. Τράμπερ που μας επιβεβαίωσε ότι του παρέδωσε επιστολή στην οποία παραδέχεται ότι ο ολιγάρχης ήταν χρυσή αγελάδα για άρμεγμα μέσω της διαδικασίας ελληνοποίησης

«Είμαι Ελληνας και θέλω την ελληνική ταυτότητα να πάω να τη βάλω στον τάφο του πατέρα μου». Αυτά είναι τα λόγια που μας λέει ένας ζάπλουτος Ελληνορώσος (με Ρωσίδα μητέρα) ολιγάρχης, τον οποίο φαίνεται ότι τύλιξαν σε μερικές (πλαστές!!!) κόλλες χαρτιών ελληνικά διεφθαρμένα κυκλώματα.

Η «Κ.Ε.» συνάντησε στη ρωσική μεγαλούπολη τον Ηλία Τράμπερ, που -κατά τον κατηγορούμενο για κακούργημα δικηγόρο του- έπεσε θύμα ελληνικών κυκλωμάτων.  Επάνω η πλαστή απόφαση του ΣτΕ Η «Κ.Ε.» συνάντησε στη ρωσική μεγαλούπολη τον Ηλία Τράμπερ, που -κατά τον κατηγορούμενο για κακούργημα δικηγόρο του- έπεσε θύμα ελληνικών κυκλωμάτων. Επάνω η πλαστή απόφαση του ΣτΕ Και προσθέτει στη συνέντευξη που μας παραχώρησε:

«Στις τελευταίες ημέρες της ζωής του αυτή την επιθυμία εξέφρασε ο Πόντιος στην καταγωγή πατέρας μου. Παιδιά δεν έκανα στο γάμο μου, χρήματα πολλά απέκτησα, εκατομμύρια φόρους στην Ελλάδα πλήρωσα, μόνο και μόνο επειδή έτσι υπαγόρευε η συνείδησή μου. Δεν έχω ανάγκη την ελληνική ταυτότητα για να επιβιώσω, γιατί δόξα τον Θεό πέρασα τα 60 μου και έχω στην Αγία Πετρούπολη αρκετά χρήματα και επιχειρήσεις».

Είναι η πρωτοφανής υπόθεση που αποκάλυψε πριν από ένα μήνα η «Κ.Ε.» και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της είναι τέσσερα:

* ένας ζάπλουτος Ελληνορώσος, ένας από αυτούς που στο εξωτερικό αποκαλούνται ολιγάρχες,

* μια απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας με ονόματα δικαστών-γραμματέων και σφραγίδες αλλά... πλαστή από την αρχή ώς το τέλος, εκτός του... αριθμού της!

* μία πλαστή απόφαση της Περιφέρειας Αττικής,

* μία δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ενός γνωστού δικηγόρου του Κολωνακίου.

Χρόνος που διαδραματίσθηκαν όλα αυτά, ο εξαιρετικά ύποπτος χρόνος των μαζικών ελληνοποιήσεων. Δηλαδή λίγο πριν και λίγο μετά το 2000. Τότε τα κυκλώματα, όπου έβλεπαν χρήματα πολλά, δυσκόλευαν όσους είχαν δικαίωμα να πάρουν ταυτότητα για να πληρώσουν «γρηγορόσημο» και πουλούσαν πλαστά σε πανάκριβη τιμή σε όσους δεν είχαν δικαίωμα.

Στην περίπτωση του Ρώσου ολιγάρχη η έρευνά μας δείχνει ότι υπάγεται στην πρώτη κατηγορία του «γρηγορόσημου».

Συναντήσαμε τον ίδιο τον ζάπλουτο κ. Τράμπερ στα γραφεία του στην Αγία Πετρούπολη.

Μια πινακίδα στην εξώπορτα προειδοποιεί τον επισκέπτη ότι μόλις περάσει το κατώφλι, τα πάντα καταγράφονται. Οπως στο ελληνικό μετρό, στις ελληνικές τράπεζες, στα γραφεία Ελλήνων ολιγαρχών.

Συναντήσαμε και το γνωστό δικηγόρο, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος μετά την αναφορά του Ελληνορώσου ολιγάρχη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Γκοτζαμάνη.

Από τη συζήτηση και με τους δύο, το συμπέρασμα είναι ότι ο Ελληνορώσος είναι θύμα ελληνικών κυκλωμάτων.

Ο κ. Τράμπερ μας είπε, μεταξύ πολλών άλλων, στη δίωρη συνέντευξη μπροστά και σε κάμερα και, η οποία θα προβληθεί στο enet.gr:

«Εγώ πήγα στο προξενείο του Νοβοσιμπίρσκ και εκεί μου σύστησαν το δικηγόρο αυτό, για να διεκπεραιώσει γρήγορα την υπόθεσή μου και να μη χρειαστεί να περιμένω τη σειρά μου για... επτά ημέρες, όπως ήταν τότε οι αριθμοί προτεραιότητας στο προξενείο. Πλήρωσα στην πορεία τεράστια ποσά και πήρα από το δικηγόρο τα ελληνικά μου χαρτιά. Ηρθα στην Ελλάδα, εγκαταστάθηκα στη Γλυφάδα, στη συνέχεια αγόρασα μονοκατοικία στην Κηφισιά και μία άλλη στην Ελβετία και πηγαινοερχόμουν μεταξύ Ελλάδας, Ελβετίας και Αγίας Πετρούπολης, με κύρια κατοικία στην Ελλάδα. Μετά 7 ολόκληρα χρόνια, πήρα μια ειδοποίηση να επιστρέψω το ελληνικό διαβατήριο. Ρώτησα γιατί και μου είπαν ότι είχε στηριχτεί σε πλαστά στοιχεία. Τρελάθηκα. Επειτα από μεγάλης χρονικής διάρκειας διαδικασία κάλεσα το δικηγόρο μου σε συζήτηση στο γραφείο εδώ, με την ίδια διερμηνέα και τις ίδιες συνθήκες καταγραφής που ισχύουν για όλους, για ευνόητους λόγους ασφαλείας.

Σας παραδίδω σε ηλεκτρονική, αλλά και γραπτή μορφή, το τι μου είπε και, όπως θα δείτε, λέει ότι και εκείνος κι εγώ πέσαμε θύματα κυκλωμάτων. Δείτε και ακούστε τα λόγια του, που λέει ότι "είμαστε και οι δυο θύματα κυκλωμάτων", ότι "το ελληνικό κράτος είναι πολύ κακό και διαλυμένο".

»Δείτε ότι εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η πλαστή απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας είναι γνήσια. Και τότε του είπα να μην τον ξαναδώ και θα καταφύγω πια στην ελληνική Δικαιοσύνη, διότι και εκείνος, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που σας παραδίδω, με κορόϊδευε».

«Κ.Ε.»: Γιατί να το κάνει αυτό, κ. Τράμπερ, αν και ως δικηγόρος ξέρει τους κινδύνους;

ΤΡΑΜΠΕΡ: Τα χρήματα που έβγαλε από μένα, που δεν καταλάβαινα, ήταν πάρα πολλά. Και τα έδωσα, γιατί με έπεισε ότι επί οκτώ μήνες - ένα χρόνο θα εργαζόταν μόνο για τη δική μου υπόθεση και θα έκλεινε ουσιαστικά το γραφείο του. Και αντί αυτών μου έφερνε πλαστές αποφάσεις.

«Κ.Ε.»: Μπορεί να πιστέψει λογικός άνθρωπος, ότι εσείς δεν μετείχατε σε αυτή τη δικαδικασία έκδοσης πλαστών;

ΤΡΑΜΠΕΡ: Κρίσιμη και απόλυτα δικαιολογημένη ερώτηση. Κοιτάξτε τι μου είπε ο δικηγόρος, όταν τον κάλεσα, και ύστερα ρωτήστε τον ίδιο. Για όλα λέει ότι εγώ ήμουν το θύμα που πλήρωνε. Βέβαια θεωρεί και τον εαυτό του θύμα, αλλά πόσο θύμα είναι, όταν τον πιάνω στα πράσα και μου λέει ότι η πλαστή απόφαση είναι γνήσια; Απλά πίστευε ότι δεν είχα ψάξει για την πραγματική απόφαση, κι εκεί έκανε λάθος.

Στην έρευνα συναντήσαμε τον κατηγορούμενο ήδη δικηγόρο, ο οποίος μας επιβεβαίωσε ότι έγινε πράγματι αυτή η συνομιλία με τον Ελληνορώσο ολιγάρχη και ότι, μετά τη συζήτηση αυτή, του παρέδωσε μια επιστολή, στην οποία ουσιαστικά παραδέχεται ότι ο ολιγάρχης ήταν μια χρυσή αγελάδα για άρμεγμα μέσω της διαδικασίας ελληνοποίησης.

Προφανώς γι' αυτό δεν θέλησε να μιλήσει επίσημα και εγγράφως, καθώς είναι κατηγορούμενος.

Μας είπε επίσης ότι ο ίδιος δεν γνώριζε ορισμένες πτυχές της υπόθεσης που αποδίδονται σε άλλα κυκλώματα, αλλά, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες του δικηγόρου με τον ολιγάρχη, εκείνος που σίγουρα δεν γνώριζε τίποτα και τα άφηνε όλα στο δικηγόρο είναι ο ολιγάρχης.

Η υπόθεση εκκρεμεί ήδη στην ελληνική Δικαιοσύνη και οι πρωταγωνιστές ήδη καλούνται αυτή την εβδομάδα ενώπιόν της.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Διαφθορά
Ερευνες & μελέτες
Δικαιοσύνη