Ηλεκτρονική Έκδοση

Έκκληση Ραχόι στους Καταλανούς

Μήνυμα συσπείρωσης, στα πρόσφατα χνάρια του Ντέιβιντ Κάμερον και άλλων πολιτικών ηγετών της Βρετανίας με αφορμή το δημοψήφισμα στη Σκοτία, έστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι στους Καταλανούς.

Μια ημέρα αφότου ο περιφερειακός κυβερνήτης της Καταλονίας Αρτούρ Μας όρισε επιτροπή που θα επιβλέψει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της ισπανικής περιφέρειας το Νοέμβριο, παρά τις αντιρρήσεις της Μαδρίτης, ο Ισπανός πρωθυπουργός έκανε έκκληση για διάλογο.

"Ο νόμος και ο διάλογος, αυτοί είναι οι τρόποι αντιμετώπισης της κατάστασης στην Καταλονία...κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου", είπε ο Ραχόι και πρόσθεσε ότι "θέλω να μείνουμε μαζί".

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις στην Καταλονία η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα αμφισβητήσει ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου ως «παραβίαση της νομοθεσίας» τη δημιουργία μιας εκλογικής επιτροπής για τη διοργάνωση δημοψηφίσματος.

"Η κυβέρνηση θα ενσωματώσει στην προσφυγή της (ενώπιον του Συτναγματικού Δικαστηρίου) την παραβίαση αυτή", δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κατά την οποία υπογράμμισε πως ουδείς στην Ισπανία εκτός των δικαστηρίων μπορεί να αποφασίζει από μόνος του "τι είναι νόμιμο και τι όχι".

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοψηφίσματα
Ισπανία