Ηλεκτρονική Έκδοση

Δεν την χρειαζόμαστε πλέον, δηλώνει στην «El Pais»

Αποτάσσεται την τρόικα και ο Βενιζέλος

«Δεν χρειαζόμαστε πλέον την τρόικα» τονίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «El Pais» και εμφανίζεται και αυτός –όπως και ο Αντώνης Σαμαράς- κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο νέου προγράμματος-μνημονίου.

«Έχουμε την ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα και να ξεκινήσουμε την έξοδό μας από την κρίση και το μνημόνιο. Αλλά ο πρώτος παράγοντας για μια πραγματική αλλαγή είναι η πολιτική σταθερότητα, μια νέα αφήγηση και η εμπιστοσύνη των πολιτών στις προοπτικές της ζωής μετά την κρίση», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ενός ακόμα προγράμματος, ο Ευ. Βενιζέλος το αποκλείει λέγοντας: «Στόχος μας είναι να αποφευχθεί η οποιαδήποτε συζήτηση για ένα νέο πρόγραμμα, γιατί σε οικονομικό και δημοσιονομικό επίπεδο είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε χωρίς αυτό. Δεν χρειαζόμαστε πλέον την τρόικα».

Σχολιάζει ακόμα ότι «αυτή η γρήγορη και σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή δεν ήταν επιλογή μας».

Σχετικά με τη μεγάλη δημοσκοπική πτώση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Απόφασή μας ήταν να πολεμήσουμε μόνοι μας την κρίση, χωρίς την απαραίτητη συναίνεση και τη συνευθύνη των άλλων κομμάτων, ειδικά των συντηρητικών της ΝΔ».

Επίσης, αποδίδει την πτώση του ΠΑΣΟΚ στο γεγονός ότι η κοινωνική του βάση είναι πολύ δύσκολο ν΄αποδεχτεί μια αντίστροφη πορεία, από εκείνη που ακολουθούσε το Κίνημα. Εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να ανακτήσει τη βάση του με το «να ανασυντάξει τη Δημοκρατική Παράταξη, την κεντροαριστερά».

Χαρακτηρίζει, δε, τον ΣΥΡΙΖΑ «παράδοξο φαινόμενο», που, ωστόσο, έχει ενσωματώσει μέρος της αντίδρασης της βάσης του ΠΑΣΟΚ και επιπλέον, σημειώνει ότι αντιλαμβάνεται τον θυμό του κόσμου, αλλά, προσθέτει, «ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Μνημόνιο
Τρόικα