Ηλεκτρονική Έκδοση

Η κυβέρνηση ζητά να ανοίξουν οι κεντρικοί δρόμοι

Τελεσίγραφο στο κίνημα της ομπρέλας

Βίαιες συγκρούσεις και συλλήψεις στο Χονγκ Κονγκ

Αυστηρή προειδοποίηση στους διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ έστειλε εκ νέου σήμερα ο επικεφαλής της κυβέρνησης Λεούνγκ Τσουν-Γινγκ καλώντας τους να άρουν μέχρι τη Δευτέρα τον αποκλεισμό των μεγάλων οδικών αρτηριών διαφορετικά η κυβέρνηση θα λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση της τάξης».

Σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα, ο ίδιος λέει ότι η πρόσβαση στα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης θα πρέπει να επιτραπεί μέχρι τη Δευτέρα ώστε να επιτραπεί στους δημόσιους υπαλλήλους να επιστρέψουν στις δουλειές τους και ότι οι δρόμοι προς το νησί του Χονγκ Κονγκ πρέπει να ανοίξουν για να μπορέσουν να λειτουργήσουν και πάλι τα σχολεία.

Στο μεταξύ και σήμερα συνεχίστηκε η ένταση στο Χονγκ Κονγκ και εκφράζονται φόβοι για μια βίαιη κλιμάκωση μετά τις χθεσινές συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας και αγανακτισμένους κατοίκους, στους οποίους είχαν ανακατευτεί φιλοκινέζοι και άνθρωποι της κινεζικής μαφίας. 

Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη 19 ανθρώπων μετά τις συγκρούσεις αυτές από τις οποίες τραυματίσθηκαν περίπου δέκα άτομα και οι οποίες οδήγησαν τους αρχηγούς των φοιτητών που διαδηλώνουν να διακόψουν το διάλογο με την κυβέρνηση.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Χονγκ Κονγκ
Για το ίδιο θέμα
Βίαιες συγκρούσεις και συλλήψεις στο Χονγκ Κονγκ