Ηλεκτρονική Έκδοση

Στον εφέτη ανακριτή ο Σταμπούλος

Τελευταία ενημέρωση:

Φωτογραφίες της πλαστής αστυνομικής ταυτότητας με την οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, ο Αντώνης Σταμπούλος είχε νοικιάσει διαμέρισμα στην Κυψέλη δόθηκαν στη δημοσιότητα. Η ταυτότητα εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στην Κυψέλη μετά τη σύλληψη του κατηγορούμενου για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Σήμερα ο Σταμπούλος απολογείται στον εφέτη ανακριτή που χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας.

Ο 31χρονος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και θεωρείται βέβαιο ότι θα τηρήσει αρνητική στάση ενώπιον του ανακριτή επικαλούμενος το δικαίωμα σιωπής, κάτι που προκύπτει και από επιστολή που αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα Indymedia και φέρει την υπογραφή του.

Στη συγκεκριμένη επιστολή ο Σταμπούλος αυτοπροσδιορίζεται ως "αναρχικός επαναστάτης", τονίζει ότι δεν θα απολογηθεί "στους φύλακες της αστικής νομιμότητας" και αναφέρει: "Το τι έκανα, ποιος είμαι και γιατί βρισκόμουν εκεί που με συνέλαβαν δεν είναι υπόθεση της αστυνομίας και των εισαγγελέων, αλλά δική μου".

Ο κατηγορούμενος δηλώνει "αιχμάλωτος στα χέρια των υπηρετών του Κεφαλαίου" ενώ σχολιάζει τα όσα στοιχεία, περί του σημειωματάριου και των χρονομετρημένων διαδρομών, έχουν διαρρεύσει στον Τύπο για την υπόθεση του λέγοντας :μέσω της κοπτορραπτικής φτιάχνουν μία ιστορία που να ταιριάζει στο σενάριό τους.

Το πλαστό δελτίο ταυτότητας φέρεται να έχει εκδοθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Δημητρίου, με στοιχεία που αντιστοιχούν σε υπαρκτό πρόσωπο, το οποίο δε σχετίζεται με την ερευνώμενη υπόθεση. Η φωτογραφία προσομοιάζει με τον κατηγορούμενο και δεν ανήκει εμφανώς στον πραγματικό κάτοχο. Οι φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα με απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών ενώ οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται.

(Mε πληροφορίες από ΑΜΠΕ) 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αντιτρομοκρατική
Τρομοκρατία