Ηλεκτρονική Έκδοση

Μειώνει το ΔΝΤ τις εκτιμήσεις για τη γερμανική ανάπτυξη

Την Τρίτη αναμένεται να δώσει το ΔΝΤ τις προβλέψεις του για την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας το 2014 και το 2015 ωστόσο δημοσίευμα του Der Spiegel αναφέρει ότι οι εκτιμήσεις του Ταμείου θα αναθεωρηθούν επί τα χείρω , σε περίπου 1,5% για την κάθε χρονιά εξαιτίας των κρίσεων στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Τον Ιούλιο, το ΔΝΤ προέβλεπε ότι η οικονομία της Γερμανίας θα επεκταθεί κατά 1,9% του ΑΕΠ της φέτος και κατά 1,7% την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με το Spiegel, το ΔΝΤ αναμένεται να καλέσει τη γερμανική κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για την τόνωση των δημόσιων και των ιδιωτικών επενδύσεων καθώς αυτό θα συνέβαλε στην τόνωση της ανάπτυξης βραχυπρόθεσμα και θα είχε οφέλη για τη χώρα μεσοπρόθεσμα.

Η οικονομία της Γερμανίας συρρικνώθηκε κατά 0,2% το δεύτερο τρίμηνο και οικονομολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι αυτό οφειλόταν στην επιδείνωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού κλίματος. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει εκτιμήσει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας του ενδέχεται να είναι υποδεέστερος από αυτόν που προβλέπει η κυβέρνηση φέτος.

(Πηγή:ΑΜΠΕ)
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Γερμανία
ΔΝΤ