Έντυπη Έκδοση

Μνημόνιο σ' όλη την Ευρώπη θέλει ο Βενιζέλος

Για τη μετάβαση σε ένα πανευρωπαϊκό Μνημόνιο με αλλαγή της μορφής της δημοσιονομικής εποπτείας εν μέσω πανηγυρισμών για το τέλος της τρόικας ετοιμάζεται η συγκυβέρνηση, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να προχωρεί βήμα το βήμα προς σ' αυτή την κατεύθυνση, από κοινού με τον Αντώνη Σαμαρά.

Οι διαθέσιμες πληροφορίες δεν αποκλείουν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να ανακοινώσει και άλλες πολιτικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες με την παρέμβασή του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα. Προς το παρόν, η κοινή στρατηγική που έχουν χαράξει Χαριλάου Τρικούπη και μέγαρο Μαξίμου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την επιστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου από τις ΗΠΑ θα μπορούσε να περιγραφεί και ως κίνηση του χταποδιού που απλώνει τα πλοκάμια του για ν' αγκαλιάσει όσο πιο σφιχτά γίνεται με τελικό στόχο να πνίξει το θήραμά του, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ελεγχθούν οι εξελίξεις.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μάλιστα δηλώνει ότι δεν αποκλείει οποιαδήποτε νέα κυβερνητική συνεργασία ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πάντα όπως υποστηρίζει «στο πλαίσιο της αλήθειας και της ευθύνης» («Βήμα της Κυριακής»).

Στην ίδια συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσδιορίζει ως «αλλαγή σελίδας» για τη χώρα μέχρι τον Μάρτιο την αλλαγή «του πλαισίου συνεργασίας με τους εταίρους» και αναφέρεται και στο δίλημμα των επόμενων εκλογών, λέγοντας «θα πάμε σε εκλογές με μια ολοκληρωμένη πρόταση, υπεύθυνη, συμφωνημένη, ασφαλή, και με μια πρόταση επικίνδυνη, αβέβαιη, ασαφή, η οποία μπορεί να τινάξει τα πράγματα στον αέρα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Μνημόνιο
ΠΑΣΟΚ
Ευρωπαϊκή Ένωση
Κυβέρνηση