Έντυπη Έκδοση

Κοντά οι κάλπες, λέει το ΚΚΕ

«Πολύ πιθανό» θεωρεί ο Δ. Κουτσούμπας το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι ο λαός δεν πρέπει να συνεχίσει να δίνει «ραντεβού στα τυφλά».

«Δεν είναι καθόλου δευτερεύουσας σημασίας το ποια κυβέρνηση θα έλθει, τι θα ακολουθήσει», εξηγεί ο γραμματέας του ΚΚΕ, παραπέμποντας στην «πείρα από την εναλλαγή κυβερνήσεων του διπολισμού, με ψεύτικες προεκλογικές ελπίδες, που ζημίωσε το λαό και μας έφτασε στη σημερινή κατάσταση». Επισήμανε ταυτόχρονα ότι είναι διαφορετικό να γίνουν εκλογές «γιατί δεν τους βγαίνουν τα παζάρια για τους 180» και είναι άλλο να πέσει η κυβέρνηση «κάτω από τη λαϊκή πίεση».

Κληθείς να σχολιάσει στη «Real News» την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, θεωρεί ότι βασικός στόχος είναι η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, χωρίς να αποκλείεται η σύνδεση και με εσωκομματικά προβλήματα εντός της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στο δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώνει ότι κάνει «τα αδύνατα δυνατά για να πάρει τα σχετικά διαπιστευτήρια από Ε.Ε., ΗΠΑ και ομίλους», και εξηγεί ότι «γι' αυτό έχει προσαρμόσει την πολιτική του σε πιο ρεαλιστικές προτάσεις αστικής διαχείρισης, που ευνοούν τμήματα του κεφαλαίου». Συμφωνεί με την άποψη περί «δεξιάς στροφής» του Αλ. Τσίπρα και κάνει λόγο για προδιαγεγραμμένη πορεία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΚΚΕ