Έντυπη Έκδοση

ΠΟΤΑΜΙ

Στον Frontex τα σύνορα, στους ιδιώτες τα πανεπιστήμια

Κατασταλάζει η πολιτική ταυτότητα του Ποταμιού, το οποίο πρακτικά τοποθετείται στο χώρο της δεξιάς του κέντρου, με θέσεις που διακρίνονται για το δεξιό τους περιεχόμενο και τη δημόσια εκφορά τους με κεντρώα (ήπια) ρητορική και ευρωπαϊκό περιτύλιγμα.

Χαρακτηριστικές είναι οι θέσεις που διατύπωσε για το μεταναστευτικό ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια περιοδείας του στον Αγιο Παντελεήμονα την Κυριακή το πρωί.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τάχθηκε υπέρ της αποκλειστικής από τον Frontex φύλαξης των συνόρων της χώρας, λέγοντας ότι η χώρα θα εξοικονομήσει 60 εκατ. ευρώ και υποστήριξε θέσεις όπως η επαναπροώθηση των μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα στις χώρες προέλευσής τους.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ακόμη ότι η χώρα και στη μετανάστευση κινείται μεταξύ του «δεξιού» και «αριστερού λάθους», σημειώνοντας ότι πρέπει να «δεχόμαστε νόμιμους μετανάστες ανάλογα με τις ανάγκες που έχουμε σε δουλειές». Ταυτόχρονα, τάχθηκε υπέρ της παροχής «ευρωπαϊκού ασύλου» στους πρόσφυγες και όχι ελληνικού, ιταλικού, ισπανικού κ.λπ. ασύλου.

Το σύνολο των θέσεών του για το μεταναστευτικό που σε πολλά σημεία αν όχι στο σύνολό του προσομοιάζει με τις θέσεις της Ν.Δ., ο Σταύρος Θεοδωράκης το ενέταξε στο πλαίσιο της ανάγκης «να κρατήσουμε τα παιδιά μας στη χώρα, να ανθήσει η επιχειρηματικότητα στις γειτονιές και ν' αναστηθεί η μεσαία τάξη».

Εν τω μεταξύ, ο Σταύρος Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ των «μη κρατικών» πανεπιστημίων στο όνομα της απελευθέρωσης της ιδιωτικής οικονομίας (Σκάι), θέση που αποτελεί προμετωπίδα της ιδεολογικής ταυτότητας της Ν.Δ. εδώ και δεκαετίες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Το Ποτάμι