Έντυπη Έκδοση

Χωρίς ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3,7% έναντι της Ν.Δ. και Βουλή με έξι κόμματα, χωρίς τους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ, αλλά με την παρουσία του Ποταμιού, καταγράφει η δημοσκόπηση της Ε-VOICE για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Τα ποσοστά κυμαίνονται σε χαμηλότερα επίπεδα από τη δύναμη των κομμάτων στις πρόσφατες ευρωεκλογές, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να φτάνει στο 18,7% και την αποχή στο 12,2%. Τα κόμματα που μένουν εκτός Βουλής συγκεντρώνουν επίσης τις προτιμήσεις του 12,2% των ερωτηθέντων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με 21,2%, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 17,5% και ακολουθούν με ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά η Χρυσή Αυγή με 5,3%, το Ποτάμι με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,4%, και το ΠΑΣΟΚ με 3,9%.

Στο ερώτημα αν η χώρα πρέπει ή όχι να οδηγηθεί σε εκλογές, οι απόψεις είναι μοιρασμένες. Το 46,2% απαντά «Δεν πρέπει» και το 45% ότι «Πρέπει». Πάντως το 44% εκτιμά ότι η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες με αφορμή τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ διαφορετική γνώμη εκφράζει το 35,9%.

Ως προς το ποιον εμπιστεύονται περισσότερο για πρωθυπουργό, το 35,7% δηλώνει τον Αντώνη Σαμαρά, έναντι του 31,9% που απαντά τον Αλέξη Τσίπρα. «Κανέναν» απαντά το 31%.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Πολιτικά παρασκήνια