Έντυπη Έκδοση

ΠΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΩΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΕΙΩΣΗ ΔΙΟΔΙΩΝ, ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΠΑ ΓΙΑ ΚΡΑΝΗ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

Αγανακτισμένοι μοτοσικλετιστές

Εδωσαν ραντεβού στις 12 χθες το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά. Κι από εκεί, οδηγώντας τις μοτοσικλέτες τους, σχημάτισαν μια ογκώδη κι εντυπωσιακή πορεία που έφτασε σε μισή ώρα στην πλατεία Συντάγματος.

Από το λιμάνι του Πειραιά ξεκίνησαν οι μοτοσικλε-τιστές και κατέληξαν στην πλατεία Συντάγματος μπροστά στη Βουλή Από το λιμάνι του Πειραιά ξεκίνησαν οι μοτοσικλε-τιστές και κατέληξαν στην πλατεία Συντάγματος μπροστά στη Βουλή  Ορισμένα από τα αιτήματα των «Αγανακτισμένων Μοτοσικλετιστών» που συγκεντρώθηκαν μπροστά στη Βουλή είναι η μείωση του ΦΠΑ που αφορά τον εξοπλισμό για την ασφάλειά τους, η μείωση των διοδίων καθώς και μέτρα ασφαλείας για τα δίκυκλα.

Το ψήφισμα που κατέθεσαν συμπεριλαμβάνει όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν αρκετά χρόνια τώρα. Συγκεκριμένα ζητούν την κατάργηση του ΦΠΑ στα αναγκαία είδη για τους αναβάτες, όπως είναι τα κράνη και η στολή. Ζητούν επίσης τη μείωση των τιμών στα διόδια, βάσει του βάρους, «για να εξυπηρετηθούν οι στόχοι ασφάλειας και να μπει τέλος στην άδικη και άνιση μεταχείριση που υφίστανται οι αναβάτες, ιδίως από το 2008».

Μείωση ζητούν και για τα πρόστιμα του ΚΟΚ, που προβλέπεται από το νόμο, ανάλογα με τις μειώσεις των μισθών, καθώς και βελτίωση των ελέγχων για τις παραβάσεις. Προτείνουν, μάλιστα, να διατεθούν τα χρήματα από τα τέλη κυκλοφορίας και τα πρόστιμα του ΚΟΚ για τη βελτίωση και τη συντήρηση των οδικών υποδομών.

Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι να αντικατασταθούν οι θανατηφόρες μπάρες των διοδίων, να ξηλωθούν τα μεταλλικά κάγκελα και κολονάκια στους δρόμους των πόλεων και να αντικατασταθούν με πλαστικά, αλλά και η μείωση του κόστους απόκτησης διπλώματος οδήγησης δικύκλων, κυρίως μικρών κατηγοριών.

Ζητούν επαρκείς και δωρεάν θέσεις στάθμευσης δικύκλων στα κεντρικά σημεία και πλησίον των σταθμών του Μετρό αλλά και να ξηλωθούν όλα τα «σαμαράκια» και να κλείσουν οι παράνομες συνδέσεις στο κεντρικό οδικό δίκτυο. Εκτός της ουσιαστικής εκπαίδευσης για δικυκλιστές, προτείνουν να ρυθμιστεί νομοθετικά το θέμα αναπαλαίωσης μοτοσικλετιστών, ώστε οι νέοι κάτοχοί τους να κυκλοφορούν νόμιμα, και να εφαρμοσθεί το μέτρο της απόσυρσης και για τις μοτοσικλέτες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκδηλώσεις
Κινητοποιήσεις
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας