Έντυπη Έκδοση

Μίνι μπλακ άουτ στη Ρόδο το Σάββατο

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε για αρκετές ώρες το Σάββατο όλο το νησί της Ρόδου εξαιτίας βλάβης σε μια μονάδα του ΑΗΣ Σορωνής, η οποία συμπαρέσυρε και έθεσε εκτός λειτουργίας και όλες τις υπόλοιπες.

Επίσης εκτός λειτουργίας τέθηκε αυτομάτως και η παραγωγή ρεύματος από το αιολικό πάρκο της Ρόδου, με αποτέλεσμα η επανεκκίνηση του εργοστασίου να καταστεί εξαιρετικά δυσχερής.

Η βλάβη σημειώθηκε τα ξημερώματα, και στο εργοστάσιο της ΔΕΗ σήμανε συναγερμός και επιστρατεύτηκαν όλα τα στελέχη, οι τεχνικοί και οι μηχανικοί του σταθμού, οι οποίοι έδωσαν μάχη για να μπορέσουν να ηλεκτροδοτήσουν ξανά το νησί της Ρόδου.

Στο νοσοκομείο της Ρόδου και το διεθνή αερολιμένα «Διαγόρας» τέθηκαν αμέσως σε λειτουργία τα εφεδρικά συστήματα παραγωγής ρεύματος και έτσι δεν παρατηρήθηκε σοβαρό πρόβλημα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου δέχθηκε δύο κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες πολυκατοικιών. Η ηλεκτροδότηση τελικά αποκαταστάθηκε σταδιακά ώς το απόγευμα στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού και οι αρμόδιοι της ΔΕΗ διαβεβαιώνουν ότι η κατάσταση ελέγχεται. Ωστόσο για το περιστατικό διατάχθηκε έρευνα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νησιωτική Ελλάδα
ΔΕΗ