Έντυπη Έκδοση

Εκτός ΝΕΡΙΤ και ο Ζούλας

Αλλο ένα μέλος εκτός Εποπτικού Συμβουλίου. Την παραίτησής του υπέβαλε ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής πρόεδρος του Ε.Σ. τη ΝΕΡΙΤ, Ανδρέας Ζούλας, καταγγέλλοντας ότι «κρατήθηκε μυστική απόφαση που καταδικάζει τις κυβερνητικές παρεμβάσεις».

Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του: «Κατέστησα σαφές στο Εποπτικό Συμβούλιο ότι πρόθεσή μου ήταν να παραιτηθώ και να δημοσιοποιήσω τους λόγους παραίτησής μου -αμετάκλητης αυτή τη φορά- αν δεν κάναμε ούτε και τώρα το εκ του νόμου επιβαλλόμενο καθήκον μας, να καταγγείλουμε και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις και τις απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ. Το ομόφωνο κείμενο στο οποίο καταλήξαμε για την καταγγελία των παρεμβάσεων αυτών θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αποφασιστικής αλλαγής πορείας της ΝΕΡΙΤ, αρχής γενομένης από το ίδιο το Εποπτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς, η απόφαση αυτή, ενώ καταδικάζει απερίφραστα τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, κρατήθηκε μυστική. Γνωρίζω όμως καλά ότι με την παρασιώπηση και μόνο, το ίδιο το Εποπτικό Συμβούλιο απαρνείται το ρόλο που του αναθέτει ο νόμος. Και τούτο αποτελεί και τον τελικό λόγο παραιτήσεώς μου. Ιδιαίτερα στην παρούσα φάση της οργανώσεως της ΝΕΡΙΤ, καθήκον του Εποπτικού Συμβουλίου είναι να εξασφαλίσει τη σωστή οργάνωσή της σε δημόσιο φορέα ενημέρωσης. Και καλώ και όσα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου συμμερίζονται τις απόψεις μου, να πράξουν το ίδιο. Ηδη και μόνο η παραίτησή μου συνεπάγεται κατάργηση του Εποπτικού Συμβουλίου, καθώς αυτό, κατά τον ιδρυτικό τής ΝΕΡΙΤ νόμο, δεν μπορεί να υφίσταται με τέσσερα μόνο μέλη».

ΥΓ. Με την παραίτησή του ο Ανδρέας Ζούλας τυπικά κατακεραυνώνει την κυβερνητική εκπρόσωπο και τις επιλογές της. Κατ' ουσίαν ωστόσο, ιδίως όταν καλεί και τα υπόλοιπα μέλη του Εποπτικού να παραιτηθούν, της δίνει τη δυνατότητα να διορίσει από μόνη της τα μέλη του νέου οργάνου. Οπως προβλέπει η σχετική τροπολογία που πέρασε προσφάτως από τη Βουλή.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
TV & Media
Παραιτήσεις-Αποχωρήσεις
Νεα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ)