Έντυπη Έκδοση

ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΕΚ

Μπλόκο σε Αλεξίου

Είναι πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ από τις 30 Μαΐου 2014. Είναι μέλος του προσωρινού δ.σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ που επανασυστάθηκε το καλοκαίρι. Είναι πρόεδρος του προσωρινού δ.σ. της ΚΑΕ ΑΕΚ.

Ο Αλέξης Αλεξίου (δεξιά) δεν θα 'πρεπε να κατέχει τις θέσεις στις οποίες βρίσκεται Ο Αλέξης Αλεξίου (δεξιά) δεν θα 'πρεπε να κατέχει τις θέσεις στις οποίες βρίσκεται Είναι μέλος της προσωρινής τριμελούς διοικούσας επιτροπής του ΤΑΠ ΑΕΚ (βόλεϊ). Ο πολυπράγμων και πολυτάλαντος Πειραιώτης δικηγόρος Αλέξης Αλεξίου κατέχει όλες τις παραπάνω θέσεις, κατά παράβαση του νόμου 3372/2005, εκμεταλλευόμενος την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Ανάπτυξης ή της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που όφειλαν να ελέγξουν τη νομιμότητα της σύνθεσης διοικητικών συμβουλίων ανωνύμων εταιρειών.

Ο κ. Αλεξίου, στον οποίο άνοιξε την πόρτα των διοικητικών της ΑΕΚ πριν από πέντε χρόνια ο τότε πρόεδρος της ερασιτεχνικής Δημήτρης Χατζηχρήστος, διετέλεσε αρχικώς νομικός σύμβουλος, στη συνέχεια γενικός γραμματέας του σωματείου και από τις 30 Μαΐου 2014 είναι πρόεδρος της «μάνας ΑΕΚ».

Στις 14 Μαΐου 2013 στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΕ εκλέχτηκε στο προσωρινό 3μελές διοικητικό συμβούλιο που θα οδηγούσε την εταιρεία σε λύση και εκκαθάριση στη συνέλευση της 7ης Ιουνίου 2013. Οι άλλοι δύο στο συμβούλιο εκείνο ήταν ο Ανδρέας Δημητρέλος (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος) και ο εμβληματικός Κώστας Νεστορίδης (αντιπρόεδρος). Ο κ. Αλεξίου ήταν απλό μέλος.

Σύμφωνα με τον νόμο 3372/2005 (άρθρο 2, παρ. 5β), επιβάλλεται 10ετής αποκλεισμός από ΠΑΕ, ΚΑΕ, ΤΑΠ και αθλητικά σωματεία των μελών διοικήσεων και μετόχων (άνω του 10%) που συμμετείχαν στη λήψη απόφασης για λύση της εταιρείας. Ο αποκλεισμός επιβάλλεται από την μέρα λύσης της εταιρείας και εξαιρείται μόνο το αθλητικό σωματείο. Αρα ο θρυλικός Νέστορας έχει το δικαίωμα να κατέχει θέσεις σε δ.σ. στην ΑΕΚ, όχι όμως ο Αλέξης Αλεξίου και ο Αντρέας Δημητρέλος.

Η θέση του προέδρου της ερασιτεχνικής, έτσι όπως εκφράστηκε μέσω της οπαδικής ιστοσελίδας aek365, είναι πως έγινε... παρανόηση και πως ο κ. Αλεξίου εκπροσωπούσε στο 3μελές δ.σ. της ΠΑΕ την ερασιτεχνική μαζί με τον Νεστορίδη!

Το ΦΕΚ

Τον διαψεύδει όμως το ΦΕΚ, στο οποίο με κωδικό αρ. καταχώρισης 113681 είναι δημοσιευμένο το πρακτικό της 14-5-2013, «σύμφωνα με το οποίο το Διοικητικό Συμβούλιο, που εκλέχθηκε από την ανωτέρω Γενική Συνέλευση, συγκροτήθηκε σε σώμα και χορηγήθηκαν δικαιώματα εκπροσώπησης και δέσμευσης της εταιρείας, ως εξής:

1. Δημητρέλος Ανδρέας του Χαράλαμπου και της Μαρίας, δικηγόρος... (ακολουθούν στοιχεία προσωπικών δεδομένων)... πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

2. Νεστορίδης Κωνσταντίνος του Γεωργίου και της Κυριακής... (ακολουθούν στοιχεία προσωπικών δεδομένων)... αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του Αθλητικού Σωματείου "ΑΕΚ".

3. Αλέξανδρος Αλεξίου του Ιορδάνη και της Ειρήνης, δικηγόρος... (ακολουθούν στοιχεία προσωπικών δεδομένων)... μέλος του δ.σ. και εκπρόσωπος του Supporters Club».

Συνεπώς βάσει νόμου απαλλάσσεται μόνο ο Νεστορίδης, ενώ για τον Αλέξη Αλεξίου πρέπει πλέον να επιληφθεί με «διαπιστωτική πράξη αποκλεισμού» ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο