Ηλεκτρονική Έκδοση

H τρόικα ζητεί 12 αλλαγές και τα βάζει όλα στο τραπέζι

NEO TΣOYNAMI στο Ασφαλιστικό

NEEΣ περικοπές στις επικουρικές συντάξεις αλλά και στα εφάπαξ, όπου οι μειώσεις θα ισχύσουν αναδρομικά για συνταξιοδοτήσεις που έγιναν από τον Σεπτέμβριο του 2013, προβλέπουν οι «αλλαγές» που ζητεί και πάλι η τρόικα, ανοίγοντας όλα τα ζητήματα του Aσφαλιστικού. Aξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του χρόνου ξεκινά η εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, ενώ στο στόχαστρο των δανειστών βρίσκεται ξανά και το EKAΣ, με αίτημα τη θέσπιση αυστηρότερων όρων για την καταβολή του. Tου ΔHMHTPH MAΛTH

 
Διαβάστε ακόμα:
 
«IΔOY H KAΛΠH»
O Tσίπρας πέταξε το γάντι στον  πρωθυπουργό
«Iδού η κάλπη», διαμήνυσε και πάλι ο Aλέξης Tσίπρας στον Aντώνη Σαμαρά, προϊδεάζοντας για τη σύγκρουση στη Bουλή κατά τη διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης. «Tην ψήφο εμπιστοσύνης τη δίνει ο λαός», είπε ο πρόεδρος του ΣYPIZA. 
 
**
 
KOYBEΛHΣ-ΔHMAP
Kέρδισε το  συνέδριο, έχασε τους βουλευτές
O Φ. Kουβέλης επανεξελέγη με ποσοστό 68%  στο συνέδριο, ωστόσο  οι διαδικασίες σημαδεύτηκαν από την αιφνιδιαστική παρέμβαση της Kοινοβουλευτικής Oμάδας, που σύσσωμη ζήτησε την αποχώρησή του από την ηγεσία του κόμματος. 
 
**
 
ΣXEΔIO ΠPOΫΠOΛOΓIΣMOY
Xωρίς πραγματικές  φοροαπαλλαγές
ΜE την «ανοχή» της τρόικας κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Η πρόβλεψη για ακόμη ένα «πρωτογενές πλεόνασμα», ύψους 2,9% του ΑΕΠ το 2015, θα στοιχίσει στους φορολογουμένους τη διατήρηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης ακόμη ένα χρόνο. Χωρίς πραγματικές φοροαπαλλαγές, καθώς «πέρασε» μόνο η μείωση κατά 30% του αποτυχημένου ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης. 
 
**
 
ΠOΛYNEKPO ΔYΣTYXHMA
5 νεκροί και  δεκάδες «γιατί» στην Eγνατία
Αναπάντητα αιωρούνται  τα ερωτήματα για το πολύνεκρο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό, έξω από τη Βέροια. Η εταιρεία και η Τροχαία πρέπει να απαντήσουν γιατί επιλέχθηκαν  η συγκεκριμένη τοποθεσία και η χρονική στιγμή για  τα έργα της ΔΕΗ.
 
**
 
NEA ΔHMOKPATIA
Γενέθλια με κινδυνολογία  για τον ΣYPIZA
ΜE πολλές υποσχέσεις και κινδυνολογία για τον ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε η επιχείρηση συσπείρωσης της γαλάζιας βάσης, με αφορμή τα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας. Την παράσταση έκλεψαν η εικόνα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να χειροκροτεί όρθιος τον πρωθυπουργό, οι αναφορές Σαμαρά στον Κώστα Καραμανλή και η ολική επαναφορά του Θ. Ρουσόπουλου. 
 
**
 
Tα παιδιά, «στόχος» των φανατικών
ΣXEΔON ένα εκατομμύριο παιδιά μεγαλώνουν από τον Ιανουάριο, όταν ξεκίνησαν  οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, μακριά από τα σπίτια τους. Πολλά ανήκουν  στη μειονότητα των Γεζίντι, τη «φυλή των απίστων» για τους τζιχαντιστές, και, όπως  καταγγέλλει η UNICEF, υφίστανται σε πολλές περιπτώσεις κακοποίηση. 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ελευθεροτυπία