Ηλεκτρονική Έκδοση

Το γράμμα -μήνυμα ομήρου των τζιχαντιστών

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι γονείς του αμερικανού εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση Πίτερ Κάσιγκ απόσπασμα του γράμματος που τους έστειλε τον Ιούνιο ενώ ήταν όμηρος των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι απειλούν να τον αποκεφαλίσουν. «Προφανώς και φοβάμαι να πεθάνω αλλά το πιο δύσκολο είναι να μην ξέρω, να αναρωτιέμαι, να ελπίζω και να σκέφτομαι αν πρέπει να ελπίζω. Αν όντως πεθάνω, θεωρώ ότι τουλάχιστον εσείς κι εγώ μπορούμε να παρηγορούμαστε γνωρίζοντας ότι έφυγα, ως αποτέλεσμα της προσπάθειάς μου να ανακουφίσω τον πόνο εκείνων που είχαν ανάγκη και να τους βοηθήσω» αναφέρει στο γράμμα του ο 26χρονος που έχει ασπαστεί το Ισλάμ.

φωτ: AFP φωτ: AFP

Όπως ανέφερε η οικογένειά του, ο 26χρονος έπεσε στα χέρια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους πριν από ένα χρόνο ενώ επιτελούσε ανθρωπιστικό έργο στη Συρία. Σε βίντεο που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα η οργάνωση, φαίνεται ο αποκεφαλισμός βρετανού ταξιτζή και διατυπώνονται απειλές για τη ζωή του Πίτερ Κάσιγκ. Οι γονείς του νεαρού σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά τους το Σάββατο απηύθυναν έκκληση για την απελευθέρωσή του και ζήτησαν να αποκαλείται με το όνομα που έχει αφότου ασπάστηκε το Ισλάμ δηλαδή Αμπντούλ Ραχμάν Κάσιγκ.
 
Επίσης έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του που τον δείχνουν να εργάζεται ως ιατρικό προσωπικό στη Συρία το 2013, να ψαρεύει με τον πατέρα του στον ποταμό Οχάιο της νότιας Ιντιάνα το 2011 και πολύ μικρότερο στην αγκαλιά της μητέρας του, δίπλα σε έναν καταρράκτη, στη διάρκεια εκδρομής για κάμπινγκ με την οικογένειά του το 2000. Οι γονείς του Κάσιγκ δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από την ανταπόκριση τόσων ανθρώπων που θεωρούν τον γιό τους ήρωα για το ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί.
 
Στο γράμμα που τους έστειλε τον Ιούνιο, οι γονείς του λένε ότι γράφει πως προσεύχεται πέντε φορές την ημέρα και τηρεί ευλαβικά τις πρακτικές του Ισλάμ, περιλαμβανομένης και της αλλαγής του ονόματός του σε Αμπντούλ Ραχμάν.Σε κάποια άλλα αποσπάσματά του, ο Κάσιγκ ευχαριστεί τους γονείς του και εκφράζει την άποψη ότι δεν πρέπει να ήταν εύκολη η ανατροφή του. Στην επιστολή του προσθέτει ότι βρίσκεται σε μία "δογματικά περίπλοκη κατάσταση εδώ, αλλά βρίσκομαι σε ειρήνη με την πίστη μου".
 
Ο Κάσιγκ ίδρυσε μία ανθρωπιστική οργάνωση το 2012, την Special Emergency Response and Assistance, που επιτελεί ανθρωπιστικό έργο για τους πρόσφυγες από τη Συρία κι εργαζόταν σε αυτή, σύμφωνα με τους γονείς του. Οι ίδιοι έχουν πει ότι ο γιός τους υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό στον πόλεμο του Ιράκ προτού απαλλαγεί για ιατρικούς λόγους. Τα αρχεία του Πενταγώνου αναφέρουν ότι υπηρέτησε ένα χρόνο στον στρατό, στις ειδικές δυνάμεις και ήταν στο Ιράκ από τον Απρίλιο ως τον Ιούλιο του 2007. Όταν έφυγε από τον στρατό, ο Κάσιγκ ταξίδεψε στον Λίβανο τον Μάιο του 2012 κι εργάστηκε εθελοντικά ως ιατρικό προσωπικό σε νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται παλαιστίνιοι και σύροι πρόσφυγες.
 
(Πηγή:ΑΜΠΕ)
 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Συρία
Ισλαμικό Κράτος