Ηλεκτρονική Έκδοση

Τυφώνας σαρώνει την Ιαπωνία

Πέρασμα από το κέντρο της Ιαπωνίας κάνει ο ισχυρός τυφώνας Φανφόν ο οποίος κατευθύνεται προς το Τόκιο αφού άφησε πίσω του τέσσερις νεκρούς και αρκετούς αγνοούμενους στα νότια του αρχιπελάγους. Ο τυφώνας συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως 180 χλμ. την ώρα υποχρεώνοντας τα αεροσκάφη να αναστείλουν τις πτήσεις αλλά και τα σωστικά συνεργεία να διακόψουν τις έρευνες στην κορυφή του όρους Οντάκε, μια εβδομάδα μετά την ξαφνική ηφαιστειακή του έκρηξη που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 51 ανθρώπων.

φωτ: AFP φωτ: AFP

Είναι ο 18ος τυφώνας που πλήττει την Ιαπωνία αυτή την περίοδο. Σφοδρές βροχοπτώσεις σάρωσαν μεγάλο μέρος της χώρας το Σαββατοκύριακο εγείροντας φόβους για μια νέα καταστροφή. Η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε έκτακτες προειδοποιήσεις καθώς υπάρχει κίνδυνος για κατολισθήσεις, πλημμύρες, τεράστια κύματα και καταρρακτώδεις βροχές. Με σοβαρά προβλήματα διεξάγεται η οδική και σιδηροδρομική κυκλοφορία, αρκετά σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ περισσότεροι από δέκα είναι οι τραυματίες σε όλη τη χώρα. Προληπτικά οι αρχές συνέστησαν σε εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
 
Ο τυφώνας αναμένεται να κατευθυνθεί στη Φουκουσίμα. Η εταιρία Tepco, διαχειρίστρια του πυρηνικού εργοστασίου που καταστράφηκε από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου ανέστειλε όλες τις επιχειρήσεις και προχωρεί σε ελέγχους στις εγκαταστάσεις της, από όπου ακόμη διαρρέει μολυσμένο νερό.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιαπωνία
Φυσικές καταστροφές & ακραία καιρικά φαινόμενα