Ηλεκτρονική Έκδοση

Διαδήλωση της ΑΔΕΔΥ έξω από το ΣτΕ

Τελευταία ενημέρωση:

Σε παναττική στάση εργασίας, από την έναρξη της λειτουργίας των υπηρεσιών έως τις 12.00 το μεσημέρι προχωρά σήμερα η ΑΔΕΔΥ, καθώς εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης κατά των αποφάσεων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης. Συλλαλητήριο πραγματοποιούν μέλη της ΑΔΕΔΥ έξω από το κτίριο του ΣτΕ .

Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για αξιολόγηση-λαιμητόμο ενώ καλεί το ΣτΕ να δεχθεί την γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής η οποία αποφάνθηκε ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός.
 
Σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει πως το προηγούμενο διάστημα, με την απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης και «επανελέγχου» των μετατροπών των συμβάσεων, οι εργαζόμενοι αντιστάθηκαν «στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την προώθηση δεκάδων χιλιάδων απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα».
 
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμώντας τις μέχρι τώρα αποφάσεις των Δικαστηρίων και του ΣτΕ που, όπως λέει, κινούνται σε κατεύθυνση δικαίωσης της κυβερνητικής πολιτικής (εφάπαξ, καθαρίστριες, αποφάσεις Δικαστηρίων κατά της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κτλ) διαπιστώνει ότι το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να κάνει ακόμη πιο αισθητή την παρουσία του στη διεκδίκηση του δίκαιου των αγώνων του.
 
Στο πλαίσιο αυτό συγκαλεί το Γενικό Συμβούλιο της την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου για να αποφασίσει το πρόγραμμα δράσης της συνομοσπονδίας για την επόμενη κρίσιμη περίοδο.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΑΔΕΔΥ