Ηλεκτρονική Έκδοση

Διώξεις για τα ερείπια των ολυμπιακών εγκαταστάσεων!

Ποινικές διώξεις για την εγκατάλειψη των Ολυμπιακών Ακινήτων αντιμετωπίζουν δύο πρώην επικεφαλής των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Ο ένας είναι νυν βουλευτής

Οι εισαγγελείς Σωτήρης Μπουγιούκος και Ελένη Σίσκου άσκησαν ποινική δίωξη, σε βάρος του πρώην επικεφαλής της «Ολυμπιακά Ακίνητα» Κωνσταντίνου Ματάλα ενώ ζητούν άρση της βουλευτικής ασυλίας του διαδόχου του, βουλευτή ΝΔ Διονύση Σταμενίτη.

Μετά από πολύμηνη έρευνα οι δυο εισαγγελείς κατέληξαν οτι προκύπτουν ποινικές ευθύνες για  τους δυο πρώην επικεφαλής της εταιρίας που είχε αναλάβει τη συντήρηση που είχε κόστος άνω των 10 δισ. ευρώ, των εγκαταστάσεων  που χρησιμοποιήθηκαν κατά την Ολυμπιάδα του 2004, με μοναδική εξαίρεση το ΟΑΚΑ. Ταυτόχρονα, διαβιβάστηκε στη Βουλή αίτημα της εισαγγελίας για άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Διονύση Σταμενίτη, διαδόχου του κ. Ματάλα στην προεδρία της εταιρείας, προκειμένου να δοθεί έγκριση για την άσκηση δίωξης σε βάρος του, επίσης για κακουργηματική απιστία. Η δικογραφία, που αφορά τη διοίκηση του κατηγορουμένου Κ. Ματάλα, ανατέθηκε σε ανακριτή.
 
Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης δέκα ετών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας αρκετά μεγάλα μέσα ενημέρωσης φιλοξένησαν ρεπορτάζ και φωτογραφίες από την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, οι οποίες και στοίχισαν στους Έλληνες αρκετά δισ. ευρώ. Χαρακτηριστικά το πρακτορείο Reuters έλεγε ότι η Αθήνα δέκα χρόνια μετά τους Αγώνες δεν έχει κανέναν λόγο για να πανηγυρίσει προσθέτοντας ότι «οι Έλληνες από την υπερηφάνεια εκείνων των στιγμών πέρασαν στον θυμό, σημειώνει το άρθρο, καθώς η χώρα αγωνίζεται μέσα σε μια εξαετή ύφεση, με ανεργία σε επίπεδα ρεκόρ, με έλλειψη στέγης και τη φτώχεια». H γερμανική Bild, έγραψε ότι «Εδώ καταρρέει η ολυμπιακή ιστορία», ενώ αντίστοιχες αναφορές έκανε και το βρετανικό δίκτυο BBC.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ολυμπιακοί Αγώνες
Αθλητικές εγκαταστάσεις
Δικαιοσύνη