Ηλεκτρονική Έκδοση

Times: Ο Ερντογάν αντάλλαξε τζιχαντιστές με Τούρκους ομήρους στη Μοσούλη

Με 46 Τούρκους που κρατούνταν όμηροι στη Μοσούλη και απελευθερώθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου από το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να έχει ανταλλάξει 180 τζιχαντιστές που κρατούνταν σε τουρκικές φυλακές, πολλοί από τους οποίους κατάγονταν από ευρωπαϊκές χώρες, η τουρκική κυβέρνηση σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Times».

Στη φωτογραφία των Times απεικονίζονται οι δύο Βρετανοί που φέρονται να περιλαμβάνονται στη λίστα ανταλλαγής Στη φωτογραφία των Times απεικονίζονται οι δύο Βρετανοί που φέρονται να περιλαμβάνονται στη λίστα ανταλλαγής Η εφημερίδα αναφέρει ότι σε λίστα με τους τζιχαντιστές που άφησε ελεύθερους η Άγκυρα, η οποία διέρρευσε και περιήλθε στην κατοχή της, συμπεριλαμβάνονται δύο Βρετανοί, ο 18χρονος Σαμπάζ Σουλεμάν και ο 26χρονος Χισάμ Φόκαρντ.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα μεταξύ των ξένων τζιχαντιστών που αποφυλακίστηκαν περιλαμβάνονται επίσης τρεις Γάλλοι, δύο Σουηδοί, ένας Ελβετός, ένας Βέλγος και δύο υπήκοοι ΠΓΔΜ.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της επιβεβαιώθηκαν από πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών.

Βρετανοί αξιωματούχοι φέρονται να επιβεβαιώνουν στο BBC ότι ο Σαμπάζ Σουλεμάν είχε εξαφανιστεί στην Τουρκία. Το Foreign Office παρέχει προξενική συνδρομή στην οικογένειά του, αλλά δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση ότι ήταν ένας εκ των κρατουμένων της τουρκικής κυβέρνησης.

Στις 21 Σεπτεμβρίου ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι 46 Τούρκοι όμηροι που είχαν απαχθεί από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη του βορείου Ιράκ τον Ιούνιο, απελευθερώθηκαν ύστερα από «διπλωματικές διαπραγματεύσεις» και ότι δεν δόθηκαν λύτρα.

"Δεν τέθηκε καν θέμα χρημάτων, διεξήχθησαν μόνο πολιτικές και διπλωματικές διαπραγματεύσεις. Και αυτό σημαίνει νίκη της διπλωματίας", είχε δηλώσει τότε στους δημοσιογράφους ενώ σε ερώτηση εάν υπήρξε ανταλλαγή ομήρων με φυλακισμένους μαχητές του ΙΚ, είχε απαντήσει: "Δεν έχει σημασία αν έγινε ανταλλαγή. Σημασία έχει ότι οι όμηροι επέστρεψαν και είναι μαζί με τις οικογένειές τους".

Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρκία
Ισλαμικό Κράτος
Για το ίδιο θέμα
Ερντογάν: Οι όμηροι απελευθερώθηκαν ύστερα από «διπλωματικές διαπραγματεύσεις»