Ηλεκτρονική Έκδοση

Σε εκκρεμότητα τα «κόκκινα» δάνεια

Για τον επόμενο γύρο συνομιλιών με την τρόικα, άμα τη επιστροφή της μετά τις 26 Οκτωβρίου, οδεύουν οι αποφάσεις για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, αφού και στη σημερινή συνάντηση δεν υπήρξε συμφωνία, αν και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης οι δύο πλευρές είναι κοντά.

Ειδικότερα, όπως σχολίασε ανώτερο στέλεχος του υπ. Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση με την τρόικα το απόγευμα της Δευτέρας, «δεν υπήρξε σημείο διαφωνίας αλλά δεν καταλήξαμε».

Η συμφωνία σκόνταψε στο γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν επιπλέον διασφαλίσεις και επιπλέον ελέγχους στο πλαίσιο της ρύθμισης των κόκκινων δανείων για τους πολύ μεγάλους οφειλέτες - οφειλέτες δεκάδων εκατομμυρίων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ωστόσο από το υπουργείο Ανάπτυξης εκτιμούν ότι οι διασφαλίσεις που ζητήθηκαν είναι εύκολο να δοθούν ενώ οι νέες διευκρινίσεις που ζητά η τρόικα, ιδιαίτερα για τη δημοσιονομική επίπτωση των μέτρων, φαίνεται ότι δεν επιτρέπουν την εκτίμηση για το πότε θα υπάρξει συμφωνία.

Πάντως σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος του ΥΠΑΝ θα υπάρξουν και την Τρίτη συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων.

Στη συνάντηση με την τρόικα μετείχαν ο υπουργός Οικονομίας Γκ. Χαρδούβελης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας και ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Τρόικα
Υπουργείο Ανάπτυξης
Δάνεια