Ηλεκτρονική Έκδοση

Oι ΗΠΑ υπέρ του δικαιώματος της Κύπρου για την ΑΟΖ

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύξει τους πόρους της, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της, σημειώνοντας ότι τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης.

Τα 13 οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ όπου θα γίνουν έρευνες Τα 13 οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ όπου θα γίνουν έρευνες Οι δηλώσεις της Τζένιφερ Ψάκι έγιναν καθώς κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι η Τουρκία έστειλε και πάλι πλοία στην ΑΟΖ της Κύπρου και ότι "στη Λευκωσία θεωρούν αυτή την πράξη ως ακόμη μια εισβολή".

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε τις γνωστές αμερικανικές θέσεις στο Κυπριακό, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για την επανένωση του νησιού σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Επίσης, χαρακτήρισε ως σημαντική την αποφυγή δραστηριοτήτων "που πιθανόν να αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή".

(Πηγή:ΑΜΠΕ)
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Κύπρος
Κυπριακό
ΗΠΑ
ΑΟΖ