Έντυπη Έκδοση

Δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ο Κουβέλης

Ομόφωνα αποφάσισε χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, έπειτα από εισήγηση του Φ. Κουβέλη. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε «καλό κλίμα», όπως έλεγαν από την Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς ήταν η πρώτη μετά την πρωτοφανή κίνηση όλων των βουλευτών του κόμματος, που ζήτησαν από τον πρόεδρό τους να αποχωρήσει από την ηγεσία.

«Η στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας μας -επειδή πρωτίστως εκδηλώθηκε εξωδιαδικαστικά- προκάλεσε όντως την αντίδραση μιας μεγάλης ομάδας συνέδρων», σημείωσε χθες ο Χρ. Μαχαίρας, για να επισημάνει: «Οι βουλευτές του κόμματος, διά του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας μας, Δημήτρη Αναγνωστάκη, δήλωσαν ότι σέβονται τις αποφάσεις του συνεδρίου».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος θεωρεί ότι ο Φ. Κουβέλης, που εκλέχθηκε εκ νέου πρόεδρος με 68%, δεν είναι αποδυναμωμένος, αλλά εγγυητής «της ενότητας και της επανεκκίνησης της ΔΗΜΑΡ».

Αναφερόμενος στην προεδρική εκλογή, διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αναμένει συναινέσεις και συμπτώσεις, όπως αυτές που απαιτεί το Σύνταγμα, όταν οι πολιτικές της συνεχίζουν να διευρύνουν τα κοινωνικά ρήγματα. «Δεν θα συμβάλουμε στην παράταση αδιέξοδων πολιτικών, όπως αυτές ακολουθούνται», δήλωσε και παρέπεμψε στις αποφάσεις του συνεδρίου, σύμφωνα με τις οποίες η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει οποιασδήποτε πρόταση καταθέσουν οι εταίροι της κυβέρνησης για την προεδρική εκλογή. «Σαφώς και η ΔΗΜΑΡ θέλει να αλλάξει η κυβέρνηση για να αλλάξουν οι ασκούμενες πολιτικές» πρόσθεσε Βήμα FM).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ