Έντυπη Έκδοση

Σύγκρουση με τον «ανεύθυνο και επικίνδυνο» ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει ο Βενιζέλος

Για μια αναμέτρηση με τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τις «αντιφάσεις», την «ανευθυνότητα» και την «επικινδυνότητα» των διακηρύξεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη, προετοιμάζει τα στελέχη του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επιδιώκοντας παράλληλα τη μέγιστη δυνατή εσωκομματική συσπείρωση γύρω από την ηγεσία του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκαλεί σήμερα στις 9.30 το πρωί σύσκεψη με τους υπουργούς του, το προεδρείο της Κ.Ο. και το στενό πυρήνα των συνεργατών του. Ο Ευάγ. Βενιζέλος αναμένεται να ζητήσει από τους «πράσινους» υπουργούς να πάρουν όλοι το λόγο κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή και να υπερασπιστούν την ανάγκη η κυβέρνηση να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης προκειμένου να προχωρήσει σε μια «ασφαλή, βέβαιη και σταθερή συμφωνία με τους εταίρους για την έξοδο από το Μνημόνιο και την τρόικα».

Πιο αναλυτικός για το περιεχόμενο της παρέμβασής του στη Βουλή θα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνεδρίαση της Κ.Ο. την Τετάρτη το μεσημέρι, όπου αναμένεται να υπενθυμίσει στους βουλευτές του την ανάγκη να υπερασπιστούν την πολιτική σταθερότητα. Πάντως στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ενώ συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου υποστηρίζουν ότι έχει αποκατασταθεί η εικόνα των προηγούμενων ημερών, όπου βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έβγαιναν και αμφισβητούσαν τις κυβερνητικές επιλογές και τη «συγκατοίκηση» με τη Ν.Δ.

Το συνέδριο

Εν τω μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι θα γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και η πρώτη συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τις πολιτικές κινήσεις που θα συγκροτήσουν τη Δημοκρατική Παράταξη και θα ανακοινωθεί η Οργανωτική Επιτροπή που θα έχει την ευθύνη για τη διεξαγωγή του συνεδρίου, που τοποθετείται χρονικά τον Δεκέμβριο.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ δρομολογεί τις εξελίξεις για τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης οξύνοντας την αντιπαράθεσή του με το Ποτάμι, καθώς διεκδικούν τον ίδιο πολιτικό χώρο. Η Χαριλάου Τρικούπη επιτέθηκε στον Σταύρο Θεοδωράκη με αφορμή τις θέσεις για το μεταναστευτικό που κατέθεσε την Κυριακή στην περιοδεία του στον Αγιο Παντελεήμονα. Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί το Ποτάμι ότι προτείνει «ακροδεξιές λύσεις» και αποφεύγει κάθε επικριτική αναφορά για το ρόλο της Χρυσής Αυγής. «Επί δύο χρόνια ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συνεργαζόταν καθημερινά με τον γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, "θεωρητικό" της Ακροδεξιάς και φίλο της Χρυσής Αυγής, Τάκη Μπαλτάκο» επισημαίνει στην απάντησή του το Ποτάμι.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Συνέδρια
ΠΑΣΟΚ