Έντυπη Έκδοση

Οι νέες προτάσεις Γιουνκέρ και το μέλλον της Ελλάδας

Κλείνει την πόρτα στην Τουρκία ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής * Εις βάρος όλων των ευρωπαϊκών χωρών η δράση του τουρκικού κράτους

Είναι γνωστό ότι το Ιδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ) πρωτοστατεί στην κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, οργάνου το οποίο οδηγεί την Ελλάδα στην απώλεια των σοβαρότερων περιουσιακών στοιχείων της, ακόμη και εκείνων που εγγυώνται την εθνική ανεξαρτησία της (βλ. έκδοση ΙΜΔΑ «ΤΑΙΠΕΔ. Οργανο εκποίησης της περιουσίας και της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας», Αθήνα, 2014).

Ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ συνέδεσε την υποψηφιότητά του ως προέδρου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την κατάργηση της τρόικας, που αποτελεί τον κύριο μοχλό των ισχυρών της Γης για την οικονομική εκμετάλλευση και πολιτική εξουθένωση των αδυνάτων χωρών, ανάμεσα στις οποίες ανέφερε την Ελλάδα και μόνο αυτή.

Μετά την εκλογή του προέβη σε μια νέα δήλωση, η οποία είναι εξίσου σημαντική και κατά τη γνώμη μας συμπληρωματική της προηγούμενης. Συγκεκριμένα, ο Γιουνκέρ σε επιστολή του προς τον επίτροπο Πολιτικής Γειτονίας και Διαπραγματεύσεων Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ε.Ε.) Γιοχάνες Χαν αναφέρει τα εξής:

«...Υστερα από την εκτεταμένη διεύρυνση της Ενωσης την τελευταία δεκαετία, τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι μια περίοδος σταθεροποίησης και καμιά περαιτέρω διεύρυνση δεν θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της θητείας μας...».

Αυτό σημαίνει ότι αφ' ενός θα επιδιώξει μια σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ενωση και αφ' ετέρου, ουσιαστικά, θα αποκλείσει για πέντε χρόνια την εισδοχή στην Ε.Ε. καθεστώτων επικίνδυνων και καταστρεπτικών για την Ευρώπη και τον πολιτισμό της, όπως είναι το σημερινό τουρκικό καθεστώς.

Συγκεκριμένα, η κατάσταση που δημιούργησαν στην Τουρκία οι σκληροί νεοοθωμανιστές και επιπλέον καταχραστές Ερντογάν-Νταβούτογλου εις βάρος της ίδιας τους της χώρας, έχει πλέον προκαλέσει τη γενική αποδοκιμασία όλων των επισήμων αρχών της ίδιας της Τουρκίας (του τότε Τούρκου προέδρου της Δημοκρατίας, του Συνταγματικού Δικαστηρίου, του γενικού εισαγγελέα, άλλων δικαστικών αρχών, της Τουρκικής Ενωσης Δικηγορικών Συλλόγων κ.ά.).

Δεν μας επιτρέπεται να μην υπομνήσουμε την επαναστατική εξέγερση 70 τουρκικών πόλεων, την οποία ο Ερντογάν προσπάθησε να καταστείλει, πνίγοντάς την κυριολεκτικά στο αίμα και μάλιστα ματαίως -διότι η εξέγερση εξακολουθεί. Γι' αυτό η πρόταση Γιουνκέρ αποτελεί σωτηρία και για τον ίδιο τον τουρκικό λαό.

Επιπλέον, η Τουρκία, με αδίστακτη ιταμότητα, διεκδικεί και τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, της οποίας ρητά αρνείται τη νόμιμη ύπαρξη (!) και επιδιώκει να τη διαλύσει. Ετσι, ο Γιουνκέρ ματαιώνει, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της πενταετούς δικής του θητείας, τις κατακτητικές βλέψεις της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, οι οποίες εκφράζονται ρητά στο περιβόητο βιβλίο του Νταβούτογλου «Το Στρατηγικό Βάθος - Η διεθνής θέση της Τουρκίας» (Εκδόσεις Ποιότητα, 11η έκδοση, σελ. 821-841), που είναι αντίστοιχο του «Mein Kampf» («Ο Αγώνας μου») του Χίτλερ.

Οι απροκάλυπτες αυτές διεκδικήσεις έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται και στην πράξη, με την αισχρή συμπαιγνία των Ερντογάν -που εφαρμόζει σκληρή πολιτική- και Νταβούτογλου -που δήθεν παριστάνει τον μειλίχιο διαπραγματευτή.

Οι απαράδεκτες πρόσφατες δηλώσεις και των δύο κατά την παράνομη επίσκεψή τους στην κατεχόμενη βόρειο Κύπρο -υποστήριξαν την ίδρυση δύο κυπριακών κρατών, ελληνικού και τουρκικού- το απέδειξαν περίτρανα.

Τα παραπάνω καταδεικνύουν ότι η Τουρκία αποτελεί ένα εγκληματικό και κατακτητικό κράτος, το οποίο δρα εις βάρος όλων των ευρωπαϊκών χωρών, ιδιαιτέρως με σκοπό τη διάλυση της Κύπρου και της Ελλάδας, των οποίων την ύπαρξη ως ανεξάρτητων δημοκρατικών χωρών ιταμά επιβουλεύεται.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία είναι υποψήφια και πιέζει για την όσο το δυνατό ταχύτερη εισδοχή της ως πλήρους μέλους στην Ε.Ε.

Πράγμα, το οποίο δεν αποκλείεται να πετύχει, εφ' όσον τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα δεν της έχουν ακόμη αφαιρέσει, όπως όφειλαν, την ιδιότητα του υποψήφιου μέλους.

Είναι φανερό ότι η νέα πρόταση του Γιουνκέρ τής κλείνει αυτή την πόρτα.

Η Ευρώπη οφείλει να ευγνωμονεί τον συνεπή ιδεολόγο και ευρωπαϊστή Γιουνκέρ για τη σοβαρότατη υπηρεσία που προσφέρει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Ιδιαιτέρως πρέπει να τον ευγνωμονεί η χώρα μας, την οποία δεν παραλείπει ποτέ να ονοματίσει στις ευεργετικές προτάσεις του.

Εν τούτοις, υπάρχουν και κάποιοι επικριτές του Γιουνκέρ, ακόμη και Ελληνες. Δεν είναι παράδοξο. Εφιάλτες και Ιούδες υπάρχουν σε όλες τις εποχές.

Ωστόσο, σήμερα, δεν είναι αρκετό απλώς να δακτυλοδείχνουμε και να περιφρονούμε αυτούς τους προδότες. Οι πράξεις της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και του ίδιου του τουρκικού λαού είναι αντίθετες σε αναγκαστικούς κανόνες του διεθνούς δικαίου και ταυτόχρονα συνιστούν εγκλήματα σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, η ελληνική νομοθεσία επιβάλλει την προστασία στην πράξη της χώρας μας και την τιμωρία -και όχι απλώς την ηθική καταδίκη- των εις βάρος της προδοτών.

Στην πράξη, όμως, εμφανίζεται ατολμία εφαρμογής της σχετικής διεθνούς και εθνικής νομοθεσίας. Το κενό αυτό καλύπτει η τελευταία πρόταση Γιουνκέρ, η οποία, με την απαγόρευση ένταξης νέων μελών στην Ε.Ε., για τα πέντε χρόνια της θητείας του, εμφανίζεται ως η μόνη έμπρακτη σωτηρία.

Σήμερα, όλοι οι Ελληνες οφείλουμε να συνεργασθούμε για να προλάβουμε το έργο των προδοτών, υποστηρίζοντας την πρόταση Γιουνκέρ. Η ακροτελεύτια διάταξη του ελληνικού Συντάγματος μας επιβάλλει εμπνευστής της στάσης όλων των Ελλήνων να είναι ο πατριωτισμός. Αυτός ακριβώς καθιστά απαράδεκτη κάθε αντίδραση κατά των προτάσεων του Γιουνκέρ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοσιεύματα/Αρθρα/Σχολιασμοί/Παρεμβάσεις
Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Διάλογος
Ευρωπαϊκή Ένωση
Κομισιόν