Έντυπη Έκδοση

Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΙΚ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΚΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Μαύρα μαντάτα για το Κομπάνι

Σημαία του Ισλαμικού Κράτους υψώθηκε σε κτήριο στο ανατολικό άκρο του Κομπάνι και η επιβεβαίωση ότι ο στρατηγικής σημασίας λόφος πάνω από την πόλη είχε ήδη πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών δικαιολογεί στην πράξη τις προειδοποιήσεις των Κούρδων της Συρίας ότι οι αεροπορικές επιδρομές δεν είναι ικανές να ανακόψουν την επέλαση των μαχητών του ΙΚ.

Ενώ πυκνοί καπνοί βγαίνουν από το Κομπάνι Ενώ πυκνοί καπνοί βγαίνουν από το Κομπάνι Το ΝΑΤΟ θα βοηθήσει την Τουρκία, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, για να προστατευθεί η χώρα από επιθέσεις του ΙΚ, δήλωσε ο νέος γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Φοβάμαι να πεθάνω», ανέφερε σε επιστολή του ο Αμερικανός όμηρος Πίτερ Κάσινγκ, που παρουσιάστηκε ως το επόμενο θύμα στο πρόσφατο βίντεο με τον αποκεφαλισμό άλλου δυτικού ομήρου.

Θέατρο σφοδρότατων μαχών έχει γίνει τις τελευταίες μέρες το Κομπάνι, με τους Κούρδους της Συρίας να προσπαθούν να αποτρέψουν την πτώση του στα χέρια των τζιχαντιστών του ΙΚ, που το πολιορκούν εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό, περισσότεροι από 160.000 άνθρωποι, κυρίως Κούρδοι της Συρίας, έχουν περάσει τη μεθόριο.

Η μαύρη σημαία των τζιχαντιστών κυματίζει ήδη σε μια πλευρά της πόλης Η μαύρη σημαία των τζιχαντιστών κυματίζει ήδη σε μια πλευρά της πόλης Αξιωματούχος στην περιοχή του Κομπάνι, ο Ιντρίς Νασάν, επιβεβαίωσε ότι το ΙΚ είχε τον έλεγχο στρατηγικής σημασίας λόφου πάνω από την πόλη και η μαύρη σημαία των μαχητών υψώθηκε τόσο πάνω από κτήριο στο ανατολικό άκρο της πόλης όσο και στο λόφο.

Ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι μάχες βρίσκονταν σε εξέλιξη στην ανατολική πύλη του Κομπάνι.

Η Τουρκία

Την Κυριακή μαχητές του ΙΚ σκοτώθηκαν από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας γυναίκας κουρδικής καταγωγής.

Ομως ταυτόχρονα, Κούρδοι της Τουρκίας και πρόσφυγες συγκρούονται στην τουρκική μεθόριο με άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας αντιδρώντας σε ό,τι θεωρούν ανεπαρκή ανταπόκριση της Αγκυρας για την αντιμετώπιση του ΙΚ.

Ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, από την Πολωνία όπου πραγματοποίησε επίσκεψη, δήλωσε ότι η Συμμαχία θα σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας, σε περίπτωση που καταγραφεί οποιαδήποτε διάχυση των βιαιοτήτων που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Συρία. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βαρσοβία άφησε ανοιχτά διάφορα ενδεχόμενα, τα οποία στην πραγματικότητα εκτιμάται πως μπορεί να αμφισβητούν την ουσία κάποιων συμφωνιών που επιτεύχθηκαν μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Ο όμηρος

Εν τω μεταξύ, σε επιστολή που είχε στείλει τον Ιούνιο στους γονείς του, ο 26χρονος Αμερικανός Πίτερ Κάσινγκ, που κρατείται από τους τζιχαντιστές, ανέφερε ότι «φοβάται να πεθάνει». Την επιστολή έδωσε τώρα στη δημοσιότητα η οικογένειά του, καθώς ο Κάσινγκ εμφανίστηκε στο πρόσφατο βίντεο με τον αποκεφαλισμό άλλου δυτικού ομήρου ως ο επόμενος στη σειρά για εκτέλεση από τους τζιχαντιστές του ΙΚ.

Οι γονείς του προσπάθησαν με έκκληση προς τους τζιχαντιστές να αποτρέψουν την εκτέλεσή του γιου τους.

(Πηγές: AFP-Reuters-BBC-ΑΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Επεμβάσεις/Επιχειρήσεις/Εισβολές
Ισλαμικό Κράτος
Συρία
Ιράκ
Πολεμικές επιχειρήσεις
Οργανώσεις/Επιθέσεις/Συμμορίες