Έντυπη Έκδοση

Πρώτη οικονομική δύναμη στην Ευρώπη θέλει τη Γαλλία ο Βαλς

Στο δρόμο για διαρθρωτική μεταρρύθμιση επιδιώκει να θέσει τη γαλλική οικονομία ο πρωθυπουργός της χώρας Μανουέλ Βαλς, όπως είπε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο, όπου μετέβη για να συναντήσει τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Κουνάει το δάχτυλο Κουνάει το δάχτυλο Ο Μανουέλ Βαλς κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να αντιμετωπίσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λόγω «παραβάσεων» που προϋποθέτει το νέο του σχέδιο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Γάλλος πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι έχει θέσει στην κυβέρνηση αλλά και στον εαυτό του ένα στόχο: να ξανακάνει τη Γαλλία την πρώτη οικονομική δύναμη της Ευρώπης. Υπογράμμισε ότι η γαλλική οικονομία είναι σήμερα η πέμπτη μεγαλύτερη στον κόσμο και δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη.

Οπως δήλωσε, θα λάβουν χώρα μεταρρυθμίσεις όπως η κατάργηση του εβδομαδιαίου 35ωρου: τα καταστήματα στο Παρίσι θα ανοίγουν και την Κυριακή, ενώ τα μουσεία θα είναι προσβάσιμα επτά ημέρες την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Μανουέλ Βαλς, οι σοσιαλιστές υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις και ο Γάλλος πρωθυπουργός υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει τη θητεία του για να αλλάξει όλη τη χώρα.

Επιπλέον, ο Βαλς ανέφερε στον Ντέιβιντ Κάμερον ότι θα επιθυμούσε να παραμείνει η Βρετανία στο κέντρο της Ε.Ε., ενώ επισήμανε ότι αν απομακρυνθεί από αυτή, θα έχει πολλά να χάσει.

ΕΡΑΣΜΙΑ ΣΦΑΕΛΟΥ

(ΠΗΓΗ: GUARDIAN)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Γαλλία
Ματιές στον κόσμο