Έντυπη Έκδοση

Ψάχνουν ακόμη στον Ινδικό για το μαλαισιανό αεροσκάφος

Σε νέα φάση μπήκε από την περασμένη Κυριακή η έρευνα για την αγνοούμενη Πτήση ΜΗ370 της Malaysia Airlines, μετά την ένταξη στις επιχειρήσεις ειδικών σκαφών που έφθασαν στον νότιο Ινδικό Ωκεανό για να ερευνήσουν θαλάσσιες χαράδρες και κορυφές 6.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού.

Επειτα από μήνες τεχνικών αναλύσεων και χαρτογράφησης μιας τεράστιας περιοχής του θαλάσσιου βυθού, στην οποία πιστεύεται πως χάθηκε το αεροπλάνο με τις 239 ψυχές, ξεκίνησε τις έρευνες το σκάφος, GO Phoenix, που είναι εξοπλισμένο με ειδικά σόναρ και κάμερες. Η θαλάσσια περιοχή, που χαρτογραφήθηκε πρόσφατα, είναι γεμάτη με βαθιές χαράδρες και ψηλές ηφαιστειακές κορυφές, σύμφωνα με το Αυστραλιανό Γραφείο Ασφάλειας Μεταφορών (ATSB).

Το ολλανδικό σκάφος ερευνών στη βαθιά θάλασσα Fugro Discovery έφθασε την Κυριακή στο Περθ για ανεφοδιασμό και την Παρασκευή θα συναντήσει το GO Phoenix, ενώ ένα τρίτο πλοίο, το Fugro Equator, που είχε συμμετάσχει στη χαρτογράφηση της περιοχής, θα συμμετέχει στην έρευνα στο τέλος Οκτωβρίου.

Τα πλοία έχουν μισθωθεί από τη Μαλαισία και την Αυστραλία, ενώ καθεμιά από τις δύο χώρες συμβάλλει με 60 εκατ. δολάρια στην προσπάθεια.

Μέχρι στιγμής έχει χαρτογραφηθεί μια άγνωστη έως σήμερα περιοχή του ωκεάνιου βυθού έκτασης 111.000 τ. χλμ., ενώ η περιοχή των ερευνών έχει μεταφερθεί προς νότον αφού νέοι υπολογισμοί έκαναν τους ειδικούς να πιστέψουν πως το αεροπλάνο μπορεί να είχε πετάξει μακρύτερα πριν εξαντληθούν τα καύσιμά του και πέσει στον ωκεανό.

(ΠΗΓΗ: BBC)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Αεροπορικά ατυχήματα
Μαλαισία
Ερευνες & μελέτες
Αυτοκτονίες/Θάνατοι/Δυστυχήματα