Έντυπη Έκδοση

Σε αναμμένα κάρβουνα οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρείο Αθηνών

Συνεχίζεται η αναταραχή στο χώρο της ψυχικής υγείας με αφορμή την εδώ και πολλά χρόνια επιχειρούμενη ψυχιατρική μεταρρύθμιση. Εναντίον των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΨΝΑ) τάχθηκε με επιστολή του ο διοικητής του, Παύλος Θεοδωράκης.

Στο κείμενό του κάνει λόγο για αντιφατική στάση των εργαζομένων, οι οποίοι ενώ στο παρελθόν διαδήλωναν για να κλείσουν τα ψυχιατρεία, τώρα κινητοποιούνται για να παραμείνουν ανοικτά.

Ο κ. Θεοδωράκης υπεραμύνεται της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης αναφέροντας ότι κανένας από τους ασθενείς των ψυχιατρείων που έκλεισαν δεν έμεινε άστεγος ούτε αφέθηκε στην τύχη του. Ακόμα στην επιστολή του τονίζει ότι η ύπαρξη των ψυχιατρείων δεν θα έχει νόημα μόλις ολοκληρωθούν τα ψυχιατρικά τμήματα στα γενικά νοσοκομεία και οι κοινοτικές δομές ψυχικής υγείας, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης. Τέλος, ο διοικητής του ΨΝΑ διαβεβαιώνει ότι με το κλείσιμο των ψυχιατρείων κανείς εργαζόμενος δεν θα απολυθεί ούτε θα τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά θα αξιοποιηθεί στις νέες υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Γ. Π.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υγεία
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας