Ηλεκτρονική Έκδοση

Νέο θερμό επεισόδιο μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας

Πολεμικό σκάφος της Νότιας Κορέας έριξε το πρωί της Τρίτης προειδοποιητικές βολές εναντίον σκάφους περιπολίας της Βόρειας Κορέας, το οποίο διέσχισε αμφισβητούμενα θαλάσσια σύνορα στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της κορεατικής χερσονήσου και στη συνέχεια άνοιξε πυρ, πριν υποχωρήσει όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στη Σεούλ.

Πρόκειται για το τελευταίο από μια σειρά παρόμοιων συμβάντων κοντά στο νησί Γενγκπιόνγκ το οποίο βομβαρδίστηκε από τις δυνάμεις της Βόρειας Κορέας το 2010, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι οι δυο εκ των οποίων ήταν άμαχοι.

Την ίδια χρονιά ένα νοτιοκορεάτικο πολεμικό πλοίο που περιπολούσε στην περιοχή χτυπήθηκε από τορπίλη και βυθίστηκε με τραγικό απολογισμό 46 νεκρούς ναύτες. Η Νότια Κορέα κατηγόρησε το βόρειο γείτονά της για την επίθεση, αλλά η Πιονγκγιάνγκ αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Τα πολεμικά σκάφη της Βόρειας Κορέας η οποία αρνείται να αναγνωρίσει τα θαλάσσια σύνορα συχνά διασχίζουν συχνά τη λεγόμενη βόρεια συνοριακή γραμμή προκαλώντας θερμά επεισόδια με τους νοτιοκορεάτες.

(Πηγή:ΑΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Νότια Κορέα
Βόρεια Κορέα