Έντυπη Έκδοση

ΠΑΡΑ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ, ΟΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΣΙΜΠΑΝΕ

Οι «κλώνοι» και τα... κλωνάρια

Θέλει το Σαββατοκύριακο η τηλεόραση την ψυχαγωγία της. 'Η, για να ακριβολογούμε, τα ιδιωτικά κανάλια τη θέλουν, άγνωστο για ποιους λόγους. Γιατί οι τηλεθεατές δεν δείχνουν να συγκινούνται και πάρα πολύ. Εχεις, για παράδειγμα, δύο lifestyle μαγκαζίνο «κλώνους» που προήλθαν από διάσπαση και τα κανάλια που τα φιλοξενούν τα χιλιοδιαφημίζουν εβδομάδες τώρα...

Κι όμως οι αχάριστοι τηλεθεατές (πόσο άτιμη φάρα) προτιμούν το -έστω μεταλλαγμένο- ριάλιτι ή τη σειρά σε νιοστή επανάληψη. Βέβαια μπορεί να φταίνε και τα ίδια τα κανάλια που αποφάσισαν να προγραμματίσουν τους «κλώνους» τους τον έναν απέναντι στον άλλο, σαν καθημερινή σαπουνόπερα στο lead in. Και να θέλεις να τα δεις και τα δύο, είναι αδύνατον. Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και το άλλο. Ακόμη πιο ζοφερό και με καταστροφικές συνέπειες. Οτι γυρνούν την πλάτη σε μια νεόκοπη παρουσιάστρια σε μεγάλο κανάλι για να δουν την πρώην συνεργάτιδά της σε άλλο σταθμό που είναι ακόμη στα σπάργανα. Μετά έχουν άδικο όσοι λένε ότι μας ψεκάζουν;

Με joy (ελληνιστί χαρά) ξεκίνησαν λοιπόν και οι δύο «κλώνοι» του Mega και του Σκάι μάλιστα την ίδια ώρα και βγήκε η Αννίτα Πάνια στον Alpha, στην πιο σοβαρή της φετινή βερσιόν (αλλά πάντα ριάλιτι) και είδαν αμφότεροι οι «κλώνοι» την πλάτη της. Και σαν να μην τους έφτανε η απόλυτη κυρίαρχος της απογευματινής ζώνης του Σαββατοκύριακου, την Κυριακή έχασαν και από τον «Πόλεμο των Αστρων», που προβάλλεται παραδοσιακά πλέον αυτή την ώρα, σε νιοστή επανάληψη από τον ΑΝΤ1.

Για να δούμε, όμως, πώς μοιράστηκε η πίτα της τηλεθέασης ανάμεσα στις εκπομπές του Σαββατοκύριακου;

Οταν το «Joy» διασπάστηκε και έγινε «Joy» και «Join us», κάποιοι σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν αυτές οι δύο εκπομπές να αναμετρηθούν ενώπιος ενωπίω. Το να προγραμματιστούν όμως δύο ίδια τηλεοπτικά προϊόντα την ίδια ώρα και μέρα, μάλλον δεν είναι και η πιο σοφή απόφαση, ειδικά εν καιρώ κρίσης. Αντίθετα, η απόφαση του Mega και του Σκάι να βάλουν τους κλώνους τους σε αντιπαράθεση δεν ωφέλησε κανένα από τα ίδια κανάλια, όπως φάνηκε περίτρανα στα μηχανάκια της AGB. Η μία (η καινούργια) έπιασε μόλις διψήφιο και η άλλη πήγε πολύ χαμηλότερα από ό,τι στο παρελθόν, με οριακά μονοψήφια. Μ' αυτά και μ' αυτά έτριβαν τα χέρια τους η Αννίτα Πάνια και η παρέα της. Γιατί στο γενικό σύνολο τηλεθέασης η εκπομπή Αννίτα.gr βρέθηκε πολύ μπροστά από τα δύο προγράμματα, με ποσοστό 21,3% το Σάββατο και 20,4% την Κυριακή. Οσο για το «Joy» έφτασε 10,6% στο Mega το Σάββατο και 10,3% την Κυριακή, την ίδια ώρα που το «Join us» στον Σκάι είχε 8,4% και 7,8% τη δεύτερη.

Στο νεανικά κοινά, το Mega κατάφερε να φτάσει έως και 16,4% το Σάββατο και 15,7% την Κυριακή. Στον Σκάι πάλι το «Join us» έφτασε 8,8% το Σάββατο και 9,0% την Κυριακή. Τον Alpha πάλι προτίμησε το Σάββατο το 14,5% του νεανικού κοινού και την Κυριακή το 10,1%.

Και πάμε στην έτερη «σύρραξη», που προέκυψε από δύο πρώην συνεργάτιδες. Ως γνωστόν, η Κατερίνα Καραβάτου και η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκονται απέναντι - η πρώτη από τη συχνότητα του νεόκοπου «Ε TV» και η δεύτερη κλασικά από τον Alpha, όπου πρόσφατα χρίστηκε κεντρική παρουσιάστρια. Με ποσοστό στο γενικό σύνολο 15,8%, η εκπομπή «Στα καλά καθούμενα» άφησε την εκπομπή «Σπίτι μου, σπιτάκι μου» δεύτερη στο 13,1%.

Αυτά το Σάββατο. Γιατί την Κυριακή η εκπομπή με το ζεύγος Κατερίνας Καραβάτου και Κρατερού Κατσούλη έφτασε στο 15,9%, ενώ η παρέα της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου στο 13,5%.

Στο δυναμικό κοινό, το «Σπίτι μου, σπιτάκι μου» ήταν μπροστά το Σάββατο, έναντι 14,7%, ενώ την Κυριακή πέρασε μπροστά το «Ε TV» με 14,1%, ενώ ο Alpha ακολούθησε με 13,9%.

Εν τω μεταξύ, χώρισαν οι δρόμοι του Alpha με την υπεύθυνη ψυχαγωγίας του καναλιού Ζήνα Κουτσελίνη. Οπως έγινε γνωστό, δεν ανανεώθηκε το ετήσιας διάρκειας (ισχύει για όλα τα στελέχη του διαύλου) συμβόλαιό της. Κατά τη διάρκεια της θητείας της στην Κάντζα η προερχόμενη από το αλήστου μνήμης Alter Ζήνα Κουτσελίνη είχε πιστωθεί την επιτυχία του «Happy Day» και είχε χρεωθεί τις αποτυχίες κατ' αρχάς του «Καλοκαίρι παντού» και τώρα του «Σπίτι μου, σπιτάκι μου».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεοπτικοί σταθμοί
Τηλεόραση
TV & Media