Έντυπη Έκδοση

Φωλιά αγάπης για 160 παιδιά

Με ένα καινούργιο και ανανεωμένο πρόσωπο το «Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας» πραγματοποίησε προχθές τα εγκαίνιά του και τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, έτοιμο να αγκαλιάσει για ακόμη μία φορά όσα παιδιά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη ζωή τους.

Η χρηματοδότηση της ανακαίνισης έγινε από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Hellenic Hope και το Κοινωφελές Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο εκπόνησε τις σχετικές μελέτες και επέβλεψε την εκτέλεση των έργων.

Το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας ιδρύθηκε το 1964 από τον γνωστό για τους κοινωνικούς του αγώνες πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Πυρουνάκη με σκοπό τη στήριξη των παιδιών που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Μέχρι σήμερα συνεχίζει να ενισχύει άπορα παιδιά της Ελευσίνας και των γύρω περιοχών, καθώς και παιδιά οικογενειών μεταναστών και Ρομά. Το έργο του Κέντρου ενισχύουν πάνω από 70 εθελοντές.

Στη Φιλική Φωλιά, βασική δραστηριότητα του Κέντρου Αγάπης, προσφέρονται πολλά και οργανωμένα παιδαγωγικά προγράμματα. Καθημερινά, περισσότερα από 160 παιδιά προσέρχονται μετά το σχολείο, λαμβάνουν μεσημεριανό γεύμα και στη συνέχεια απασχολούνται σε δραστηριότητες όπως χειροτεχνίες, αθλήματα, ένταξη σε χορωδίες και θεατρικές ομάδες, εκμάθηση ξένων γλωσσών και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, επισκέψεις σε μουσεία κ.ά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αναπλάσεις/Ανακαινίσεις
Παιδί
Χρηματοδότηση
Ιδρύματα
Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα