Έντυπη Έκδοση

Ολοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι

Το Γενικό Λύκειο Καμινίων και την Ελληνογερμανική Αγωγή επισκέφθηκε χθες ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή την 1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο του νέου αυτού θεσμού εντάσσονται αθλητικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με κεντρικό θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».

Στα Καμίνια, ο κ. Λοβέρδος παρακολούθησε τις αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών και το σεμινάριο για φιλολόγους «Διδάσκοντας Λογοτεχνία στη Β' τάξη ΓΕΛ», ενώ σε σύντομη ομιλία του τόνισε το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των φιλολόγων για την εκπαίδευση. Στο Γενικό Λύκειο Καμινίων παρευρέθησαν επίσης Ολυμπιονίκες και βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, καθώς και ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ Βαγγέλης Μάντζαρης.

Στην Ελληνογερμανική Αγωγή ο κ. Λοβέρδος έλαβε μέρος σε αγώνα ως μέλος της ομάδας μπάσκετ της Βουλής με αντιπάλους την Εθνική Παραολυμπιακή Ομάδα Καλαθοσφαίρισης σε αμαξίδιο. «Είναι δύσκολο το ίδιο το μπάσκετ και στο καρότσι είναι ακόμα πιο δύσκολο. Το μήνυμα, όμως, της ημέρας είναι είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά είμαστε ίσοι. Γι' αυτό ήταν πολύ καλή η ιδέα της Ελληνογερμανικής να γίνει αυτός ο αγώνας», δήλωσε σχετικά ο υπουργός.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση
Αθλητισμός
Παιδεία
Πολιτιστικές εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Σχολεία