Έντυπη Έκδοση

Χρυσός και παγκόσμιος

Πρώτη φορά νικητής αναδείχθηκε Ελληνας freerunner στον παγκόσμιο αγώνα Red Bull Art of Motion, ο οποίος πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Σαντορίνη.

Ο 19χρονος Δημήτρης Κυρσανίδης ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και κέρδισε τα φαβορί στην Καλντέρα της Σαντορίνης Ο 19χρονος Δημήτρης Κυρσανίδης ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και κέρδισε τα φαβορί στην Καλντέρα της Σαντορίνης Πρόκειται για τον 19χρονο Δημήτρη Κυρσανίδη, ο οποίος ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά κερδίζοντας τα φαβορί της παγκόσμιας σκηνής και δήλωσε ανήμπορος να βρει τις λέξεις να περιγράψει τα συναισθήματά του. Ο αθλητής βρίσκεται στο χώρο από την ηλικία των δώδεκα ετών και θεωρείται από τα ανερχόμενα ονόματα των τελευταίων χρόνων. Υπό το βλέμμα πολλών θεατών, δεύτερος τερμάτισε ο δύο φορές πρωταθλητής Λετονός Pavel Petkuns και στην τρίτη ο Ρώσος Alexander Baiturin.

Στον αγώνα συμμετείχαν 18 αθλητές από 12 διαφορετικές χώρες, συνδύασαν τέχνη και αθλητισμό σε μια διαδρομή πάνω από στέγες, τοίχους, μπαλκόνια και πισίνες.

Περισσότεροι από 1.500 θεατές συγκεντρώθηκαν στο Φηροστεφάνι και εκατοντάδες χιλιάδες ακόμα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα μέσω Διαδικτύου.

* Στον αντίποδα, δύο 23χρονοι Ρώσοι πραγματοποίησαν την ιδέα τους να κάνουν parkour επί του Ιερού Βράχου της Ακροπόλεως παρά τις συστάσεις του φύλακα, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει μέρος ενός τοιχίου το οποίο είχε προστεθεί τον Μεσαίωνα. Τελικά, επενέβησαν οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ακροβάτες/Τσίρκο
Αθλητισμός
Νησιωτική Ελλάδα