Έντυπη Έκδοση

Στην Κομισιόν η συμφωνία ξεπουλήματος του Ελληνικού

Η επιτροπή αγώνα ζητεί ανατροπή της σύμβασης

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρνει τη συμφωνία ξεπουλήματος του Ελληνικού μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development του ομίλου Λάτση, με ερώτησή του ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης στην ερώτησή του κάνει λόγο για την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να «βάλει πάγο» στην οριστικοποίηση της συμφωνίας ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development, σύμφωνα με την οποία, ο διαγωνισμός για την πώληση του Ελληνικού παραβιάζει «τις αρχές της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και του ανταγωνισμού», καθώς επίσης και για την έρευνα που διεξάγει η Κομισιόν αναφορικά με την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να «χορηγήσει άδεια λειτουργίας καζίνου σε εκτάσεις που θα ανήκουν στην εταιρεία Lamda Development».

Καταλήγοντας στην ερώτησή του, ο Ελληνας ευρωβουλευτής ζητεί από την Κομισιόν να τον ενημερώσει «σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες της εν λόγω συμφωνίας εκ μέρους των υπηρεσιών της Κομισιόν», καθώς επίσης αν θεωρεί «ότι η συμφωνία ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού παραβιάζει διατάξεις του κοινοτικού δικαίου και αν ναι, ποιες είναι αυτές».

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού ζητεί να δημοσιοποιηθούν άμεσα οι όροι της Σύμβασης που προωθείται προς υπογραφή μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Ομίλου Λάτση, οι οποίοι μέχρι σήμερα κρατούνται μυστικοί από τους πάντες και η οποία προβλέπεται να επικυρωθεί εκ των υστέρων από την ελληνική Βουλή. Η Επιτροπή σημειώνει ότι η απόφαση του Ζ' Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε ότι η σύμβαση παραχώρησης στη Lamda Development για 99 χρόνια των 6.204 στρ. του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και των 3,5 χλμ. της παραλίας του Αγ. Κοσμά που προωθείται από το ΤΑΙΠΕΔ, είναι σκανδαλώδης και παραβιάζει βασικές αρχές διαφάνειας, ίσης μεταχείρισης και υγιούς ανταγωνισμού, βλάπτοντας το δημόσιο συμφέρον, και σημειώνει ότι η απόφαση αυτή του Τμήματος δεν μπορεί παρά να επικυρωθεί και από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε να ανατραπεί. Η Επιτροπή διοργανώνει αύριο συνέντευξη Τύπου για το Ελληνικό, στην οποία Θα τοποθετηθούν οι: Μαρία Καραμανώφ, πρόεδρος Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος, Ιωάννης Καρδαράς, μέλος του Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Μαλαμώ Κορμπέτη, υπεύθυνη για θέματα πολιτικής της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, Νίκος Μπελαβίλας, επίκουρος καθηγητής ΕΜΠ, Χρήστος Σπίρτζης, πρόεδρος ΤΕΕ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
ΤΑΙΠΕΔ
Ελληνικό
Ιδιωτικοποιήσεις
Κομισιόν
Αποκρατικοποιήσεις