Έντυπη Έκδοση

ΠΑΟΚ: ο Σαββίδης περιμένει το «πράσινο φως» για τη ρύθμιση

Η ένταξη της τροπολογίας για τη ρύθμιση των χρεών των ανωνύμων εταιρειών και των επαγγελματιών ήταν ένα βήμα, αλλά όχι η λύση, για το πρόβλημα και του ΠΑΟΚ.

Η ρύθμιση των χρεών του, όπως έχει τονίσει η «Ε» εδώ και πολύ καιρό, περνά, όπως τόσα άλλα θέματα της οικονομικής ζωής της χώρας, απ' τις «ορέξεις» της τρόικας. Ο ΠΑΟΚ, και δη ο ιδιοκτήτης του, Ιβάν Σαββίδης, φέρεται να περιμένουν πώς και πώς τη ρύθμιση των 34 εκατ. ευρώ που υπολογίζονται να είναι τα χρέη της ομάδας με πρόστιμα και προσαυξήσεις. Οι πρώτες, πάντως, εκτιμήσεις δεν ήταν θετικές χθες, αφού οι εκπρόσωποι των δανειστών μας δεν ήταν άμεσα σύμφωνοι για την τροπολογία που πρότειναν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της ελληνικής κυβέρνησης. Οι αντιρρήσεις φέρεται να αφορούν στους μεγάλους οφειλέτες και στο πώς θα μπορέσουν να εγγυηθούν ότι θα πληρώνουν τις δόσεις προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο ΠΑΟΚ με 32-34 εκατ. ευρώ χρέη σαφώς και εντάσσεται σ' αυτή την κατηγορία, όμως σύμφωνα με την πρόταση του Σαββίδη θα δοθούν εφάπαξ 11 εκατ. ευρώ συν 1,3 εκατ. ευρώ έναντι των προστίμων και να «κλείσει» άμεσα το θέμα. Το ζήτημα αναμένεται, αν δεν υπάρξει σήμερα κάποια εντυπωσιακή αλλαγή στη στάση των δανειστών, να παραταθεί χρονικά μέχρι τα τέλη του μήνα. Στελέχη της κυβέρνησης, πάντως, εξέφραζαν την αισιοδοξία πως θα βρεθεί η λύση με τις δόσεις και τη ρύθμιση της αποπληρωμής των προσαυξήσεων και θα περάσει το ζήτημα σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή προς ψήφιση.

Ο Σαββίδης φέρεται, πάντως, να αναζητεί κι άλλες επιλογές για να επενδύσει, παρά τα όσα λέγονται για δυσκολίες λόγω της κατάστασης στη Ρωσία με τον πόλεμο στην Ουκρανία και το εμπάργκο απ' την Ευρωπαϊκή Ενωση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιχειρήσει άνοιγμα και στη Σερβία, ενώ όλα αυτά γίνονται τη στιγμή που στη Θεσσαλονίκη όλοι περιμένουν την απόφαση της Σούπερ Λίγκας για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Κ.Κ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
Ρυθμίσεις/Κανονισμοί
Αθλητικό ρεπορτάζ