Έντυπη Έκδοση

Στο 25ο Αχαρνών

Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος (4-10 Οκτωβρίου) και σε 80 χώρες διοργανώνονται εκδηλώσεις που το αφορούν. Το 25ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μας καλεί να παρακολουθήσουμε τις ομιλίες που θα κάνουν ειδικοί επιστήμονες.

Σήμερα, ώρα 10.00 π.μ., ο δρ Δημήτριος Παρώνης, μέλος του ερευνητικού προσωπικού του ΙΑΑΔΕΤ, θα μιλήσει στους μαθητές των Δ', Ε' και Στ' τάξεων με θέμα «Παρατήρηση της Γης από το Διάστημα». Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και μαθητές της Ε' τάξης του 2ου Δημ. Σχολείου Αχαρνών.

Ακολουθεί η προβολή βιντεοκλίπ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος: «Η Γη από το Διάστημα, Η χερσόνησος της Αττικής». Ακολουθεί συζήτηση με τους μαθητές. Αύριο, ώρα 10.00 π.μ., ο δρ Μανώλης Γεωργούλης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη European Space Agency, ερευνητής στο Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών, θα μιλήσει στους μαθητές των Δ', Ε' και Στ'. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και μαθητές της Στ' τάξης του 15ου Δημ. Σχολείου Αχαρνών. Την Πέμπτη ώρα 10.00 π.μ., η δρ Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού, υπεύθυνη σε θέματα Διάχυσης Επιστήμης του ΙΑΑΔΕΤ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα μιλήσει στους μαθητές των Β', Γ', Ε' και Στ' τάξεων με θέμα «Ηχοι από το Διάστημα». Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και μαθητές της Στ' τάξης του 22ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών. Θα προβληθεί βιντεοκλίπ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος: «Η Γη από το Διάστημα, Αθήνα, η πόλη της γνώσης». Ακολουθεί συζήτηση με τους μαθητές. «Επ' ευκαιρία της συνεργασίας μας με τα σχολεία που θα μας επισκεφθούν, θα δοθούν πληροφορίες στους εκπαιδευτικούς για τον τρόπο εφοδιασμού δωρεάν εκπαιδευτικού υλικού για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA). Οι μαθητές των προσκεκλημένων σχολείων θα ξεναγηθούν στους διαστημικά διαμορφωμένους χώρους του σχολείου μας», τονίζει η διευθύντρια Αθηνά Πριμικίρη.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή με την επίσκεψη των τάξεων Γ', Ε' και Στ' στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστρονομία και Διάστημα
Ανθρώπινα
Παιδεία
Σχολεία