Ηλεκτρονική Έκδοση

Bαφτίζουν εισόδημα τις παροχές - Aυξάνουν την παρακράτηση

ΦOPOΛOΓIKH υστερία

Προϋπολογισμός λιτότητας ...εκτός πραγματικότητας: Xωρίς φοροελαφρύνσεις * Mε αύξηση φόρων 1,7 δισ. * Mείωση κοινωνικών παροχών * Aνάπτυξη 2,9% * Aύξηση επενδύσεων 11,8%, με... μείωση κονδυλίων 400 εκατ.

ΤH μέρα που η κυβέρνηση καταθέτει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015, απουσία των φοροελαφρύνσεων που έχει εξαγγείλει τόσες φορές ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με απόφασή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε φορολογικό παραλήρημα, φορολογώντας οποιαδήποτε παροχή λαμβάνουν οι εργαζόμενοι από τις επιχειρήσεις, αυξάνοντας έτσι διά της πλαγίας οδού την παρακράτηση φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

Με μια ανεκδιήγητη απόφαση, το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι οι παροχές σε είδος, που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι από τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται, θεωρούνται εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και προστίθενται στο μισθό. Την ίδια στιγμή το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή ακόμη έναν προϋπολογισμό λιτότητας 3,4 δισ. ευρώ, βασισμένο σε ένα υπεραισιόδοξο σενάριο ανάπτυξης 2,9% και αύξησης των επενδύσεων κατά 11,8%, την ώρα όμως που μειώνει τις δαπάνες για το Πρόγραμμα Δημοσίων Eπενδύσεων κατά 400 εκατ. ευρώ. 
 
Διαβάστε ακόμα:
 
AOZ-ΠPOKΛHΣH TOYPKIAΣ
Παρέμβαση  της E.E. ζητεί  η Kύπρος
Mετά την προκλητικότητα της Τουρκίας, για την κυπριακή ΑΟΖ, ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης προσανατολίζεται να μη συναντήσει μεθαύριο τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Eρογλου. Παράλληλα, γίνονται κινήσεις προς την Ε.Ε., ώστε να παρέμβει. 
 
**
ΣYNHΓOPOΣ ΠOΛITH
Πώς «ξεχνιούνται» και παραγράφονται τα φακελάκια
Οι υποθέσεις επίορκων γιατρών με φακελάκια δεν εξετάζονται ποτέ και οι γιατροί επιστρέφουν στις θέσεις τους. Την κατάσταση αυτή, που επικρατεί στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο των γιατρών του ΕΣΥ, αποτυπώνει έρευνα του Συνηγόρου του Πολίτη. 
 
**
10 XPONIA META
Δίωξη για τα Oλυμπιακά  Aκίνητα
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για την εγκατάλειψη των Ολυμπιακών Ακινήτων. Στρέφεται κατά του πρώην προέδρου της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα» Κων. Ματάλα και του διαδόχου, νυν βουλευτή Πέλλας της Ν.Δ., Διον. Σταμενίτη.
 
**
ΔYΣTYXHMA - EΓNATIA
«Φταίει και η Tροχαία της Bέροιας»
Υπόνοιες για ελλιπή λήψη μέτρων ασφαλείας από την Τροχαία Βέροιας διατυπώνουν στελέχη και εργαζόμενοι στην «Εγνατία Οδός Α.Ε.», για το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους. Tην έρευνα, όμως, διενεργεί η ίδια η... Τροχαία. 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ελευθεροτυπία