Ηλεκτρονική Έκδοση

Αποχαιρετούν τα success... fund το χρηματιστήριο

Ζητούν νέο μνημόνιο... διάσωσης τα αξιοπρεπή «όρνεα»

Τελευταία ενημέρωση:

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία υποχωρεί προς τα επίπεδα των 1.020 μονάδων. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:35 διαμορφώνεται στις 1.024,73 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,03 %. Δεν πείθονται οι Ευρωπαίοι από τον προϋπολογισμό της Ελλάδας και την πρόθεσή της να βγει στις αγορές, προειδοποιεί το Bloomberg αποκαλύπτοντας πως οι ξένοι ζητούν να υπάρξει πρόσβαση σε κεφάλαια... διάσωσης και το 2015.

H πολιτική αστάθεια επηρεάζει το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους ξένους επενδυτές να παραμένουν εκτός παιδιάς, ορισμένα επενδυτικά χαρτοφυλάκια να συνεχίζουν να μειώνουν τις θέσεις τους σε ελληνικές μετοχές θεωρώντας ως υψηλού ρίσκου την αγορά για τους επόμενους μήνες, γράφει η “Ε”.

Δεν πείθονται οι Ευρωπαίοι από τον προϋπολογισμό της Ελλάδας και την πρόθεσή της να βγει στις αγορές, προειδοποιεί το Bloomberg αποκαλύπτοντας πως οι ξένοι ζητούν να υπάρξει πρόσβαση σε κεφάλαια... διάσωσης και το 2015, παρά την αντίθετη πρόθεση της Αθήνας, στη σκιά της κερδοσκοπίας από τα αξιοπρεπή "όρνεα".

Σε φαύλο κύκλο η Ελλάδα, εκτιμά η Citigroup, με τον αμερικανικό οίκο να θεωρεί πως η πολιτική αστάθεια μπορεί να καταστρέψει την όποια προσπάθεια για ανάπτυξη. Αυξημένο αλλά διαχειρίσιμο βλέπει τον πολιτικό κίνδυνο η Goldman Sachs τη στιγμή που πολλά ξένα χαρτοφυλάκια παραμένουν πωλητές. Κυρίως τα αμερικανικά, που, και λόγω της ισοτιμίας δολαρίου-ευρώ, είναι υποχρεωμένα να μειώνουν την έκθεσή τους σε ευρωπαϊκές μετοχές με το ντόμινο να πλήττει μέχρι και το Χ.Α.

Πτωτικά κινούνται και τα ευρω-χρηματιστήρια στη σκιά της ευρωπαϊκής αδυναμίας

Ενδοσυνεδριακά το Χ.Α. αρχικά κινήθηκε ήπια ανοδικά έως τις 1.041,00 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 0,54%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 30,60 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,05%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,84%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο σημειώνουν μόνο οι μετοχές της Motor Oil (+0,72%) και του ΟΠΑΠ (+0,57%).

Αντιθέτως, απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Πειραιώς (-3,15%), της Εθνικής (-2,28%), του ΟΛΠ (-2,09%), της Ελλάκτωρ (-1,91%), της MIG (-1,71%) και των ΕΛΠΕ (-1,48%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+0,89%), των Τροφίμων (+0,59%) και των Χημικών (+0,51%)., ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (-1,31%), της Τεχνολογίας (-1,24%) και των Κατασκευών (-0,71%).

Ανοδικά κινούνται 23 μετοχές, 60 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Βαρβαρέσος +18,75%, Επίλεκτος+12,57%, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης +8,88% και Kleeman Hellas +8,81%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΑΕΓΕΚ (κο) -17,31%, Γ.Ε. Δημητρίου -14,29%, Ιντερτέκ -10,00% και Νάκας -9,92%.

Κώστας Σαρρής

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική κρίση
Χρηματιστήριο Αθηνών
Για το ίδιο θέμα
Απώλειες 2,26% στο χρηματιστήριο