Ηλεκτρονική Έκδοση

F1

Επείγουσα έρευνα για το ατύχημα του Μπιανκί

Μετά από το τραγικό ατύχημα του Ζουλ Μπιανκί την περασμένη Κυριακή (5/10) στη Σουζούκα, ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας αυτοκινήτου (FIA) Ζαν Τοντ έδωσε εντολή να ξεκινήσει έρευνα για τις συνθηκες το ατυχήματος. Ανεξάρτητη έρευνα ζήτησε ο Μπέρνι Έκλεστοουν

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ, ζήτησε από το διευθυντή αγώνων της F1, Τσάρλι Γουίτινγκ, να διεξάγει επείγουσα έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος του Ζιλ Μπιανκί. Η έκθεση του Γουίτινγκ θα πρέπει να έχει εκδοθεί πριν τον προσεχή αγώνα στο Σότσι, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου.

Στο ίδιο μήκος κλίματος και ο ισχυρός άνδρας της F1, Μπέρνι Έκλεστοουν, που ζήτησε από τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας αυτοκινήτου, τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για τα αίτια του ατυχήματος. «Έχουν γίνει πολλά στον τομέα της ασφάλειας. Γίνεται ένα ατύχημα και βλέπουμε τον πιλότο να λύνει τη ζώνη του και να βγαίνει από το μονοθέσιο αλώβητος. Όμως συμβαίνουν τέτοια άσχημα περιστατικά και πρέπει να μάθουμε την αιτία. Ο τραυματισμός του Μπιανκί ήταν ένα τρομερό σοκ για όλους μας. Οι σκέψεις μας βρίσκονται μαζί με τον Ζιλ και την οικογένειά του», ανέφερε ο Έκλεστοουν.
 
Πάντως η FIA μέσω της FOM έχει στη διάθεση της όλο το τηλεοπτικό υλικό, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ερασιτεχνικό video που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο που δείχνει ακριβώς τι συμβαίνει, διέγραψε άμεσα η FOM. Επίσης ερωτηματικά εγείρει και η διαγραφή από το πρώτο βίντεο που είχε δοθεί στην δημοσιότητα, και δείχνει ξεκάθαρα το λάθος του κριτή που κρατά την πράσινη σημαία  στον πύργο που βρίσκεται στο σημείο εξόδου του Σούτιλ, την ώρα που οι οδηγοί όπως έρχονται ευθεία, βλέπουν τη σημαία από μακριά και συνεχίζουν κανονικά σε ρυθμό αγώνα. Μάλιστα σε δηλώσεις του ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Αλαίν Προστ, σωστά επισημαίνει πως δεν έπρεπε να κυματίζει πράσινη σημαία ενώ απομακρύνονταν το μονοθέσιο με γερανό. Μάλιστα ο κριτής έχει αφήσει τις διπλές κίτρινες και έχει δείξει την πράσινη δευτερόλεπτα πριν το συμβάν. 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μηχανοκίνητος αθλητισμός
Formula 1