Ηλεκτρονική Έκδοση

Παγκόσμια ημέρα αξιοπρεπούς εργασίας με μισθούς πείνας

Σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, ο «γιορτασμός», τονίζει η ΓΣΕΕ.

Αναφερόμενη στην "επέτειο" η ΓΣΕΕ αναφέρει: "Η σημερινή ημέρα βρίσκει τους Έλληνες εργαζόμενους να βιώνουν συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, να αμείβονται με μισθούς πείνας, να καταστρατηγούνται βασικά και θεμελιώδη δικαιώματά τους, να συνεχίζουν να σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη της κρίσης και των μνημονίων.

Για τη ΓΣΕΕ ο στόχος της αξιοπρεπούς εργασίας και κατ΄ επέκταση της αξιοπρέπειας στη ζωή, βρίσκεται στην προμετωπίδα των αγώνων της και η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για Αξιοπρεπή Εργασία τονίζει την αναγκαιότητα συνέχισης του αγώνα σε όλα τα επίπεδα μέχρι να μπει οριστικό τέλος στις βάρβαρες πολιτικές που εξαθλίωσαν και συνεχίζουν να ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία. Η ανασφάλεια στην εργασία δυστυχώς δεν αποτελεί μόνον ελληνικό χαρακτηριστικό".

Στην ίδια ανακοίνωση η συνομοσπονδία επισημαίνει: "Τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία είναι απογοητευτικά. Σε παγκόσμιο επίπεδο το ήμισυ των οικογενειών έχουν βιώσει την ανεργία ή τη μερική απασχόληση ενώ τα τελευταία δύο χρόνια 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Για τη ΓΣΕΕ η αξιοπρεπής εργασία είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος διεξόδου από τη φτώχεια και παράγοντας καθοριστικής σημασίας για την οικοδόμηση της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εργασιακά θέματα
ΓΣΕΕ