Ηλεκτρονική Έκδοση

Xαϊκάλης: Σημαντική σύσκεψη για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

600 εργαζόμενοι απλήρωτοι για μήνες

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Βασιλείου Ιωάννη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7-10-2014 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής συνάντηση-σύσκεψη με θέμα «Η προοπτική των Ναυπηγείων Ελευσίνας και η κατάσταση των 600 εργαζομένων».

 

Για το θέμα αυτό, ο βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής, των "Ανεξάρτητων Ελλήνων", Παύλος Χαϊκάλης, δήλωσε τα εξής: "Σε μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση με παρόντες σωματεία και φορείς εργαζομένων καθώς και εκπροσώπων των κομμάτων κατά κοινή ομολογία συμφωνήθηκε ότι επιβάλλονται άμεσα μέτρα που θα αντιμετωπίσουν την ανθρωπιστική κρίση που βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι που σχετίζονται με την ομαλή λειτουργία των ναυπηγείων - και όχι μόνο οι 600 εργαζόμενοι των ναυπηγείων που παραμένουν απλήρωτοι από 6-8 μήνες - ενώ, επίσης ομόφωνα κρίθηκε απαραίτητη η δημιουργία ενός εθνικού σχεδίου, το οποίο με γνώμονα τα ναυπηγεία θα αποτελέσει όχημα ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής. 

Δεν δικαιολογείται, εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης που διανύουμε και ενώ τα χτυπήματα της αποβιομηχανοποίησης στη Δυτική Αττική είναι συντριπτικά με τα ναυπηγεία Ελευσίνας να κινούνται στα όρια της ανυπαρξίας, οι ρυθμοί των εμπλεκόμενων Υπουργείων να είναι ρυθμοί χελώνας.

Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" θεωρούμε ότι το θέμα της λειτουργίας των ναυπηγείων αποτελεί μέγιστο ζήτημα εθνικής και στρατηγικής σημασίας. Καλούμε την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό όπως προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των δηλώσεων του όσον αφορά την επερχόμενη «Ανάσταση» των ναυπηγείων. Στους κρίσιμους αυτούς καιρούς δε νοούνται καθυστερήσεις εξαιτίας μικροπολιτικών στρατηγικών και άλλων συμφερόντων".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ)