Ηλεκτρονική Έκδοση

Καμπανάκι για πρόωρες εκλογές το 2015 από τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Κινητικότητα σε όλα τα κόμματα, μέσα σε μια πολιτική περίοδο ιδιαίτερα έντονη και με το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης να κυριαρχεί.

 
Σε εκλογική εγρήγορση για το 2015 κάλεσε τα στελέχη του ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας σε σύσκεψη με αντικείμενο την πορεία συγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης ζήτησε “να συγκροτήσουμε τα ψηφοδέλτιά μας όπως στις ευρωεκλογές και αυτό πρέπει να γίνει ήδη από τώρα για το 2016, αλλά ας είμαστε έτοιμοι και για το 2015”.
 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι τυχόν αδυναμία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας δεν συνιστά ήττα της κυβέρνησης και νίκη της “ετερόκλητης δήθεν αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης”. 
 
Αναφερόμενος στην διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης στη βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι “πήραμε μια διπλή απόφαση για να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο δίνοντας απάντηση στα ανεύθυνα και επιπόλαια σενάρια και να καλέσουμε σε μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση με την αξιωματική αντιπολίτευση”. 
 
Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην παρέμβασή του στο συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Επιχειρηματιών τόνισε ότι “υπάρχει ένα πολύ καθαρό δίλημμα. Η κυβέρνηση, οι δυνάμεις της ευθύνης, εμφανιζόμαστε με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου με αρχή, μέση και τέλος, που θέλουμε να μετατραπεί και θα μετατραπεί πριν την προεδρική εκλογή του Φεβρουαρίου, σε συμφωνία εξόδου ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της. Από την άλλη μεριά, υπάρχουν ιδέες, αντιφάσεις, αβεβαιότητες, ανευθυνότητες” είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος φωτογραφίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ. 
 
Μάλιστα πρόσθεσε ότι “πολλοί πιστεύουν ότι ξεπεράσαμε την κρίση άρα μπορούμε να δοκιμάσουμε και αβεβαιότητες. Πέντε χρόνια προσπάθειας, πέντε χρόνια σκληρών θυσιών μπορούν να καταστραφούν σε πέντε μέρες. Αρκούν πέντε μέρες, για να οδηγηθούμε στο σημείο το οποίο ήμαστε το 2009. Στα πρωτογενή ελλείμματα, στην αναξιοπιστία, στην έλλειψη προοπτικής, στην καταρράκωση της ανταγωνιστικότητας”. 
 
Αύριο το μεσημέρι στις 12, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκαλεί την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ενόψει της συζήτησης στη βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ενώ σήμερα ζήτησε από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ με τις παρεμβάσεις τους στη βουλή να προβάλλουν το έργο των υπουργείων τους και να αναδείξουν το “προοδευτικό ρόλο” του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ